Nektarin-jordbær salat

Min rosenhave

Det at være ejer af en have er noget af det mest fantastiske ved at bo i hus; at have sin egen lille grønne plet, at kunne åbne dørene op og så kan barn og hund løbe afsted. Noget af det jeg absolut ikke savner ved Christianshavn var, at hver gang Isak skulle ud og lege i den friske luft (man kan så også diskutere hvor frisk den er midt i København, men pointen forstås nok…) skulle jeg traske ned fra 5. sal med ham. Og sidde ude ved ham HELE tiden. I min optik efterlader man ikke små børn (før skolealderen) i en stor gård eller på en legeplads alene. Derfor blev leg og udeaktivitet også ofte noget man skulle planlægge alt for meget og hvor jeg var træt af ikke at kunne lave andet end at sidde og være tilskuer imens han i 2 timer øste sand fra én spand til en anden.

Med hus og have er det helt anderledes.

Der er det grønne miljø og sandkassen lige udenfor døren. Vores hus er endda indrettet så dejligt, at man fra den ene ende af huset (soveværelse, børneværelser og den grønne stue) har direkte adgang til haven.

Jeg synes selv, at der er mange dejlige steder i vores villahave.

I hjørnet af vores grund gemmer der sig dog et lille stykke, som er ekstra idyllisk, hvis du spørger mig: vores anneks og en halvt-overdækket rosenhave som holder til mellem annekset og drivhuset.

Her er der pæoner, lavendel og massevis af forskellige roser. Området har jeg indrettet med et bord-stolesæt, og så kan man sidde der og nyde en kop the eller kaffe. F.eks. imens Isak leger.

Billedet her er taget imens pæonerne lige var sprunget ud og flere af roserne også var i blomst.

Nu imens jeg skriver dette indlæg er der endnu flere smukke roser og lavendlen (som jeg også husker fra min mors rosenhave) står i sin flotte lilla farve.

Jeg har selv i foråret sat endnu flere roser her, og så er der også kommet lidt hængekrukker op med farverige blomster.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nektarin-jordbær salat