Min rosenhave

Hjemmesyltet agurkesalat

Hjemmesyltet agurkesalat bringer mig minder om min farmor i køkkenet på deres gård, da jeg var barn.

En af de ting jeg altid husker, at hun lavede var hjemmelavet agurkesalat. Så sad jeg i hendes køkken på en gammeldags bænk (sådan en hvor siddestykket kunne løftes op og der var opbevaring under) og så hende stå i køkkenet (som var i HELT mørkt træ med udskæringer – I ved sådan noget der ikke er moderne længere – og med messing håndtag), blande eddike, sukker, salt og peber og skære agurk på et mandolinjern.

Agurkesalat er én af de ting som man bør lave fra bunden selv. Det tager ingen tid nærmest og det smager bare SÅ meget bedre. Se bare på farven! .. og sammenlign så med de brun-grønne agurkesalater fra supermarkedet – der er ingen tvivl om, hvad jeg mest har lyst til.

Faktisk var min mand af den overbevisning, da vi mødte hinanden, at han BESTEMT IKKE kunne lide agurkesalat. Det var så indtil han prøvede denne hjemmelavede version.

 

Agurkesalaten hører sig til både hotdog og burger, men bestemt også ved siden af nystegte frikadeller, en hakkebøf med spejlæg og løg  eller bare som tilbehør til sommerens grillmad.

Her har jeg brugt agurker fra haven.

Opskrift på agurkesalat (et glas med volume på 0,75 liter – 2 agurker)

Arbejdstid: 10 minutter

 

Ingredienser:

2 store agurker

2 dl lager eddike

3/4 dl sukker

1 nip salt

1 nip peber

 

Sådan gør du:

Skold et patentglas med volume på minimum 750 ml.

Kom eddike og sukker i glasset og låg på. Ryst glasset til alt sukker er opløst. Tilsæt en lille smule salt og peber og smag på eddikelagen – tilpas evt. smagen med salt.

Skyl agurkerne grundigt! Jeg foretrækker bestemt hjemmedyrkede agurker eller øko-agurker for at undgå sprøjtemidler.

Riv agurkerne på et meget skarpt mandolinjern. Brug den indstilling der giver det tyndest mulige snit.

Kom agurkerne i eddikelagen i glasset og låg på.

Lad agurkesalaten trække minimum et par timer før servering. Agurkesalaten opbevares på køl og kan åbnet holde sig ca. 2 uger. Uåbnede glas kan holde sig 1 måned.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min rosenhave