Saml familien om en lækker morgenmad

Min første høst gulerødder

Der er godt gang i mine hjemmedyrkede grøntsager og her er årets første høst af gulerødder.

Isak har snydt lidt og har selv hentet et par bittesmå gulerødder de seneste uger, når han har troet jeg ikke så det. Begejstringen var dog stor, da han så hvor fine og store de er nu – og alle de smukke farver de har!

Det er mit første år med køkkenhave og jeg har sået to sorter gulerødder.

De smager fantastisk og vi har RIGTIG mange af dem. I denne omgang har jeg forsøgt at tynde lidt ud i rækkerne og tage dem der ser gode store ud, så de resterende kan få bedre plads i jorden (det skulle vist være den rigtige taktik .. har jeg hørt).

Isak er meget begejstret for gulerødderne og spiser dem med STOR vellyst. Grøntsager er ellers noget jeg nærmest har måtte luske i ham/overtale ham til de seneste par år. Da han var baby røg kogte gulerødder, ærter, dampede broccoli og diverse grøntsagsmos nemt ned, men det er som om, at ved han har opdaget, hvor lækkert brød, sovs og kød smager, ja, så er de grøntsager bare ikke super interessante. Tænker ikke jeg er den eneste mor med den udfordring.

Men de seneste uger er der virkelig sket en forandring. Det er som om at alt der dyrkes i haven, og som han har været med til at så eller høste, det er han bare vild med.

Det alene – at det vækker ens barns interesse for madvarerne og hvordan de bliver til og hvor de kommer fra – er en berigelse ved køkkenhaven.

Jeg kunne sagtens have sået flere gulerødder i år. Her er ca. 10% af dem jeg har stående. Næste år tror jeg, at et helt højbed skal reserveres til dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saml familien om en lækker morgenmad