Bløde og luftige kanelsnegle

Krysantemum og trommestik

Når vi er forbi midsommer er det sæson for de fine krysantemummer.

En fantastisk smuk og enkel blomst, der i sin stil minder meget om marguerit. Krysantemummen fås både med afrundede blade, spidse blade og i forskellige størrelser.

Supermarkederne bugner med dem lige nu og de næste par måneder, og du kan ofte sagtens få et fint, stort bundt afskårne krysantemummer til fornuftige penge i supermarkedet. Disse har jeg købt i Føtex for 30 kroner.

Det er en blomst, hvor farveskalaen spænder bredt – lige fra de helt hvide til pastelfarver og pangfarver af både gul, orange, lilla og rød.

Netop derfor er den også så god i buketter (i min optik), da den er en blomst der med sine grønne blade giver gode fylde i buketten og så fås den altid i en farve, der matcher bukettens øvrige blomster.

En anden blomst, der hitter lige nu, er de fine ‘trommestikker’. Du kender dem helt sikkert i deres klassiske gule farve (KLIK HER for at se en af mine buketter med gule trommestikker). De er lidt pebrede i prisen, men du får virkelig noget for pengene. Det er nemlig såkaldte “evighedsblomster”, der kan stå (næsten) evigt, når de får lov at tørre.

I denne buket har jeg matchet nogle grøn-lilla trommestikkere med en masse hvide krysantemummer og et par stilke lyslilla krysantemum. På den måde får buketten et sammenhænge, smukt og enkelt udtryk, hvor det hvide dominerer og det lilla popper frem og giver spil.

Noget du nemt kan gøre efter.

Sørg for at klippe bladene af stilkene, der står under vand. Lav gerne et langt skrå-snit i enden af stilken – så kan blomsten suge masser af vand. Skift vandet efter 2-3 dage.

Når krysantemummerne efter en uges tid begynder at se kedelige ud tager du trommestikkerne fra og lader dem tørre. De kan selv stå i en høj vase – næsten så længe du gider at se på dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde og luftige kanelsnegle