Det bedste aktivitetslegetøj til din hund

Skagenslapper

Jeg stor fan af koldhævet brød, som laves om aftenen, hæver i køleskabet natten over og bages næste morgen – uden at det skal æltes på køkkenbordet, formes eller efterhæve. Det er det mest geniale som børnefamilie, der gerne vil have nybagt brød på 15-20 minutter lørdag morgen.

Fornyeligt bagte jeg disse skønne skagenslapper på min grundopskrift af koldhævet brød. Og det var en kæmpe succes! De blev helt enormt gode.

Skagenslapper (også ofte kaldt skagensstykker) er et rundstykke med solsikkefrø i bunden og birkes på toppen. I min version bruger jeg en kombination af hvedemel og grahamsmel samt tilsætter en smule rugkerner og rugflager. Det gør krummen i brødet endnu bedre og giver også et sundere brød. Inspireret af Lagkagehusets version blander jeg desuden birkesfrø og chiafrø til drysset øverst.

For flere gode og nemme opskrifter og inspiration til hverdagen følg mig på Instagram (KLIK HER)

Opskrift på skagenslapper (16-18 stk.)

Arbejdstid: 10 minutter om aftenen + 5 minutter næste morgen og godt 15 minutters bagetid

 

Ingredienser

6 dl koldt vand

20g gær

1 tsk groft salt

5 dl hvedemel

4 dl grahamsmel

1 dl rugflager

1 dl rugkerner

Pynt (ca. mål): 1 dl chiafrø og ½ dl blå birkes, 2 dl solsikkekerner, 1 sammenpisket æg til pensling

 

Sådan gør du:

Opløs gæren i vand i et stort dejfad eller skål og tilsæt salt. Rør grahamsmel, rugkerner og rugflager i. Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt.

Dejen skal være til at røre i, men der må godt være noget “modstand”. Den må endelig ikke være for tør og heller ikke for flydende. Et sted midt i mellem. Måske skal du tilsætte lidt mere mel end der står i opskriften. Den skal have konsistens som en tyk havregrød.

Kom folie og viskestykke over skålen og lad dejen hæve natten over i køleskab.

8 timer senere er dejen klar. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir og drys små bunker af solsikkefrø ud. Placer klumper af dejen på dem med to spiseskeer. Pensl med æg og drys en blanding af birkes og chiafrø på toppen. Jeg får to plader af hver 9 stykker på hver. De skal IKKE efterhæve men direkte i ovnen.

Jeg bager begge plader i ovnen på én gang ved 210 grader varmluft i ca. 15 minutter. Efter 10 minutter af bagetiden skruer du ned til 185 grader.

2 kommentarer

 • Mogens Schmidt

  Hej
  Det lyder helt fin med ca. 18 stk. men hvis man gerne vil have nybagt brød flere dage, kan det holde sig i køleskabet 2-3 dage?
  hilsen Mogens

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Mogens
   Jeg beklager meget det sene svar! Jeg havde overset din kommentar.
   Men ja, de kan gemmes i en pose i køleskab 2 døgn. Ellers ville jeg fryse dem ned 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det bedste aktivitetslegetøj til din hund