Små lakseruller

Sensommer-bord

En ranke af blomster i gule farver, nuancer af fersken og brændte toner danner centrum i dette simple – men stilfulde – dækkede bord.

Bordet er dækket med min oldemors middagstallerkener, hvor guldkanten på tallerkenerne matcher smukt med Erik Baggers bestik i guldlook. Blomsterne på tallerkenerne står så fint til ranken midt på bordet og skaber den røde tråd i bordet.

Servietter og dug er holdt helt simpelt. Og jeg må altså sige endnu engang, at jeg er HELT VILD med de duge Caroline Flemming har lavet i eget navn til Dansk Supermarked. Især den hvide er simpelthen SÅ elegant med sin “off white” nuance. Og det bedste er, at den kan komme direkte fra skabet og på bordet uden strygning. Spilder man en plet på den, så er den også nemt at få af i vask.

Ranken består af små bellisblomster (“daisy”, engelsk bellis), krysantemum og pæoner. Basen af ranken er af en gren-staude, hvorpå jeg har bygget ranken op med de nævnte blomster. Lad være med at binde ranken. Bare lav den direkte på bordet. Vælg en kraftig type gren eller staude som base for ranken og klip så de øvrige blomster (ideelt set tre slags) af 6-8 cm fra blomsterhovedet. Stik blomsterne tilfældigt ind i ranken.

Bordet er dækket med

Dug: Caroline Flemming, Hvid strygefri dug (forhandles hos Føtex og Bilka)

Tallerkener: Min oldemors stel, Roselil stel fra Bing og Grøndahl

Vinglas: Antik/Vintage

Vandglas: Lyngby Glas, Whisky glas

Bestik: Erik Bagger Encore

Grillbestik: Gense, Old Farmer

Servietter: Hæklet af min oldemor

 

Psst… under “Højdepunkter” på min instagram-profil kan du se middagen der blev serveret på dette bord.
Se under “Sensommermiddag”. Menuen stod på melonsorbet og ibericoskinke til forret samt unghanebryst m. nyopgravede danske kartofler og gulerødder (fra min have), hønse-skysause, stegte svampe, ribs/solbær og brøndkarse til hovedret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små lakseruller