Sensommer-bord

Cæsarsalat m. hjemmeristede crotouner

Cæsarsalaten er en klassiker på caféer og restauranter, men det er faktisk også en glimrende aftensmadsret eller salat på et buffetbord til gæster.

Her får du min opskrift – inkl. hjemmelavet cæsardressing og croutoner. Ja, faktisk er croutonerne den perfekte måde at få opbrugt lidt halvgamle brødrester på. Og de smager MEGET bedre end dem du køber!

Min version er uden ansjoser – men er du til det kan du sagtens tilføje 2 ansjoser i din cæsardressing.

 

Opskrift på cæsarsalat (portion til 2 voksne og 2 børn)

Arbejdstid: 40 minutter

 

Ingredienser:

2 stykker god kyllingebryst med skind (gerne en god frilandskylling som DENNE)

2 romainesalat/hjertesalat

1 håndfuld friske basilikumblade

6 skiver brød (her har jeg mixet 3 skiver toast og 3 skiver rugbrød)

En smule smør (til at smøre brødskiverne med)

Havsalt

1,5 dl yoghurt natural

3 spsk mayonaise

1 tsk Dijon sennep

1 tsk sukker

1 spsk citronsaft

1 spsk engelsk sauce

1 fed hvidløg

1 spsk fintrevet parmesanost

Salt og peber

Pynt: Flager af parmesanost

 

Sådan gør du:

Rids kyllingens skind med en skarp kniv og krydr den med salt og peber.

Tænd din ovn på 200 grader varmluft.

Skru godt op for varmen under en teflonpande og tilsæt lidt fedstof (smør er at foretrække). Steg kyllingen på skindsiden først ved høj varme til skindet er gyldent. Skru ned på medium varme og lad kyllingen stege 10-12 minutter på hver side. Husk kylling skal være gennemstegt.

Imens kyllingen steger forbereder du de andre ting.

Kom smør på den ene side af brødskiverne og skær alle stykkerne i grove tern. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med rigeligt, god havsalt. Sæt pladen i ovnen og giv brødcroutonerne 10 minutter. Lad dem køle af på bagepladen, når du tager dem ud.

Skyl salaten og lad den tørre på et rent viskestykke.

Bland din dressing af yoghurt natural, mayonaise, dijon sennep, sukker, citronsaft, engelsk sauce, presset hvidløg (forsigtig her – smag til efterhånden!) og fintrevet parmesanost. Smag til med salt og peber.

Skær din færdigstegte kylling ud i tynde skiver.

Anret cæsarsalaten i en stor skål; riv salaten i grove stykker, fordel kyllingen henover og til sidst brødcroutoner og basilikumblade. Server med dressing og parmesanost ved siden af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sensommer-bord