Pizzasnegle

Indkøbsliste: Det har du brug for til hundehvalpen

Sommer er hvalpesæson og rigtig mange bliver hvalpe-ejere på denne tid af året. Skal du have hvalp, så hjælper jeg dig her til de mest basale ting du har brug for imens hvalpetiden står på, og hvad der er fornuftige køb. F.eks. er der ingen grund til at gå ud og spendere mange penge på en fancy og lækker hundekurv, som din lille vaps bider i stykker eller tisser i (for det gør den altså..).

På billedet øverst ses min Carlo-basse da han var ca. 10 uger gammel – hjælp, han var sød (det er han jo endnu!) og nuttet som hvalp. En hvalp der ikke hører efter og tisser indenfor savner jeg dog ikke. Jeg elsker at have min voksne og dygtige hund. Hvalpetiden er skøn – uden tvivl – og det er en vigtig tid for både dig og hund. Det er her du lægger fundamentet for den gode, trygge og loyale hund du gerne vil have i mange, mange år fremad. Men det er også en tid med fart over feltet.

Psst .. læs også mit indlæg om 10 gode råd til den første tid med hvalpen (KLIK HER)

Her giver jeg dig en komplet indkøbsliste til de mest basale ting til den første tid med hvalpen.

1. Halsbånd og hundesnor 

Din hund skal naturligvis både have et halsbånd og en hundesnor til gåture. Men lad dig ikke rive med til de store investeringer her. Halsbåndet skal hurtigt udskiftes til en større model og snoren det samme, så vælg det budgetvenlige hos din dyreforhandler og vent med den lækre snor og halsbånd til hunden er tæt på udvokset. Det er også ærgerligt at smide mange penge efter en lækker kvalitetssnor i læder, som hvalpen sætter sine skarpe tænder i.

2. Sele

Jeg anbefaler brug af sele til hvalpen for at skåne nakke/ryg, men tænk dig om når du køber den. Den bør ikke gå ned over hundens skuldre og på den måde være til gene, men skal være behagelig at have på og bevæge sig i. Måske får du en begyndersele med fra opdrætter og så kan du starte med den og derefter tage hunden med til dyrebutikken og finde den helt rigtige sele i størrelse og pasform til din hund.

3. Hundetegn

Hundetegnet er lovpligtigt fra din hvalp er 4 mdr., så det skal du naturligvis huske og du kan lige så godt få det på hunden fra start. Det skal indeholde ejers navn og adresse, og derudover er det også meget fornuftigt at have telefonnummer på. Så kan en nabo der finder en undsluppen hvalp nemt ringe ejer op.

4. Kurv og tæpper

Lad være med at investere en masse penge i din hunds første hundekurv. Jeg anbefaler faktisk blot en papkasse (kan helt sikkert fås i dit supermarked, hvis du spørger pænt – Carlo sov de første par måneder i en brødkasse…). Ellers er en kurv i hård plast et rigtigt fornuftigt køb – også på den lange bane. Sådan en har vi til Carlo i bryggerset og så en blødere, lækker “sofa” seng til ham i vores ene stue (nu hvor han er voksen og vi ved han ikke bider i den). Plastkurven er nem at rengøre og kan med garanti ikke bides i stykker. Fyld den med bløde tæpper eller gamle håndklæder eller sengelagner. Lad være med at bruge formuer på fancy hundetæpper.

5. Legetøj

Legetøj til hunden er vigtigt. Hvalpe er legesyge og vil gerne aktiveres. Jeg anbefaler, at man køber lidt forskelligt; bolde, et tov og nogle ting i slidstærkt gummi som f.eks. produkterne fra Kong, der kan fyldes med hundens mad og dermed give godt arbejde for hunden, når der skal spises.

6. Vandskåle

Igen – du kan sagtens vælge den budgetvenlige version uden at være en dårligere hundemor/hundeejer. Jeg anbefaler blot, at der er en gummiring under skålen, hvis den er af metal, så den ikke ridser gulvet eller larmer. Desuden kan du overveje om skålen bør stå på et lille stykke måtte eller en bakke, hvis du har trægulve, så vand fra skålen ikke efterlader ringe eller mærker. Jeg anbefaler bevidst ikke en madskål, men at du benytter aktivitetslegetøj eller kaster foderet ud på en måtte eller græsplæne, når hunden skal spise.

7. Hundeposer

Køb poser til hundens efterladenskaber. Det er ikke super lækkert at stå og samle sådan en lummer hundebæ op, men du vænner dig hurtigt til det OG det er det eneste rigtige og fornuftige som hundeejer, så andre ikke skal træde i din hunds efterladenskaber. Jeg bruger også poserne i haven og samler ind hver eneste dag, så børn kan og tumle på græsplænen uden at få hundebæ på sig.

8. Foder og godbidder

Det er en god idé at få styr på hvilket foder hvalpen hidtil har fået og købe lidt af det på forhånd. Køb også lidt godbidder og nogle små gnaveben, men forhør dig hos dyrehandleren og opdrætter ift. hvad der anbefales – husk du har med en sart hvalpemave at gøre.

 

Du skal MÅSKE også bruge:

– Transportkasse hvis din hund skal køre meget i bil eller med offentligt transport.

– Gitter hvis du har stejle trapper eller andet du gerne vil skærme hunden fra.

– Børste/Strigle hvis du har købt en race der kræver særlig pelspleje. Langt de fleste hunde fælder dog i perioder og vil have godt af at blive børstet.

 

Overvej også:

Jeg har en lille hunde-førstehjælps-kasse liggende med aktivt kul, klorhexidin, saltvandspipetter, sterilt vat, elastikforbinding, en sprøjte “zoolac” (mælkesyrebakterier), en pincet og flåt/loppemiddel.

Aktivt kul er meget fornuftigt at have liggende, hvis din hund skulle spise noget der er direkte giftigt for den. Det vil forhindre optagelsen af de giftige stoffer og er en akut behandling du giver inden du kontakter dyrlæge straks derefter.

Derudover har jeg klorhexidin, saltvandspipetter, sterilt vat og elastikforbinding liggende til at behandle og rense sår.

Det er også meget fornuftigt at have produktet “zoolac” liggende, som er mælkesyrebakterier på sprøjte, der afhjælper diarré hos din hund, hvis det skulle opstå. Det er en slags pasta du doserer efter hundens vægt og den smager tilsyneladende godt. Vores gamle hund Feddi (med konstant dårlig mave) lappede det hvert fald i sig.

Endeligt har jeg pipetter til behandling/forebyggelse af lopper og flåter. Følg instruktionen på pakken ift. hvor ofte behandlingen må gives og vejledning i denne sammenhæng. En pincet kun til at fjerne flåter på hunden kan også anbefales.

Alle ovennævnte ting kan købes på dit apotek.

 

Husk også:

Udover hundetegnet så skal du huske at tegne en ansvarsforsikring på din hund. Det er også lovpligtigt. Endeligt bør du overveje en sundhedsforsikring som dækker behandling af sygdom og skader hos din hund, hvis det uheldigvis måtte opstå. Det kan bestemt anbefales – en ansvarlig hundeejer har styr på, at hunden altid kan få den nødvendige behandling.

Hundekurv, Ferplast hundekurv Siesta Deluxe sort uden betræk // Legetøj til hvalp, Kong Goodiebone og Kong Classic // Sorte hundeposer // Skåle, foderskål af melamin og foderskål i rustfrit stål

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzasnegle