Indkøbsliste: Det har du brug for til hundehvalpen

Æblekage m. marengs

Lækker kage der giver den ofte glemte klassiker “Bedstefars Skæg” en renæssance med et lækkert twist af æble.

Den består af en sandkagelignende bund, æblemos og et lag brændt marengs på toppen.

En enkel og simpel kage, som vil overraske til eftermiddagskaffen og som kræver ganske få ingredienser at lave. Det kan jeg lide!

Opskrift på æblekage m. marengs ala “Bedstefars Skæg” (ca. 8 personer)

Arbejdstid: Ca. 1 time

 

Ingredienser

KAGEBUND

100g smør

100g sukker

2 æggeblommer

1 æg

250g mel

1,5 dl mælk

 

ÆBLEMOS

2 æbler (efter smag og sæson)

2,5 dl vand

2 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

1 tsk revet citronskal (øko)

 

MARENGS

2 hvider

150g sukker

 

Sådan gør du:

Start med at sætte æblerne over og koge til mos. Skræl æblerne og skær dem i både, kom dem i en lille gryde med vand, sukker, vaniljesukker og citronskal. Imens det koger ind laver du kagens bund.

Tænd ovnen på 185 grader traditionel varme. Kom smør og sukker i en stor skål og pisk det grundigt sammen. Tilsæt derefter æggeblommerne og det hele æg. Tag æggehviden fra ved to af blommerne og gem dem til marengsen. Bland mel og bagepulver i en lille skål.

I æggesnapsen vender du nu skiftevis mel/bagepulver (gennem en sigte) og mælk. Vend dejen godt sammen og kom den i en springform (diamenter 24 cm) beklædt med bagepapir. Bag den midt i den forvarmede ovn i 12-15 minutter til den er fast.

Når væsken er kogt væk fra æblerne og de er bløde/møre blender du dem i gryden med en stavblender til en ensartet mos. Tag kagen ud af ovnen og fordel æblemosen ovenpå. Stil kagen tilbage i ovnen og sluk ovnen. Lad kagen få eftervarmen i 5 minutter imens æblemosen sætter sig.

Nu pisker du æggehviderne stive (i en ren skål) så de danner små toppe. Du skal piske LÆNGE. Når de er stive kommer du sukkeret i af 4-5 omgange imens du pisker din marengs.

Tag kagen ud af ovnen og ud af sin form. Placer kagen på det fad, den skal serveres på. Fordel marengsen på toppen af æblemosen med en dejskraber. Brænd marengsen med en gasbrænder eller skru ovnen op på 225 grader varmluft og bag kagen i ovnen i yderligere 5 minutter til marengsen bliver gylden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indkøbsliste: Det har du brug for til hundehvalpen