Spejle og rammer til hjemmet

Banankage m. smeltet chokolade og crunch

En blød og svampet banankage med MASSER af banan-smag (der er nemlig hele 375g banan i!).

Jeg ved godt, at de fleste opskrifter foreskriver overmodne bananer, men det er altså min erfaring, at det ikke er nødvendigt. Bananerne skal selvfølgelig ikke være grønne, men så snart de har en fin gul farve og har ligget i frugt skålen en dag eller to, så kan de bruges i denne opskrift.

Denne banankage er uimodståelig lækker, dejlig blød og svampet og med en let konsistens og bid. Toppen af kagen pyntes med mælkechokolade og en crunch af nødder (her: mandel og pekan) samt saltkaramel- og cappuccinodrys.

Opskrift på banankage (til ca. 8 personer, springform på 23 cm diameter)

Arbejdstid: 1 time og 15 minutter (inkl. bagetid)

 

Ingredienser

240g sukker

3 æg

150g hvedemel

1½ tsk vaniljesukker

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

3 store bananer (ca. 375g)

75g smør

 

Topping:

75g mælkechokolade

Crunch af 1 dl hakkede nødder (her har jeg brugt mandler og pekannødder) + saltkaramel/cappuccinodrys fra Tørsleffs

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader over-under varme.

Kom smørret i en lille kasserolle og smelt det ved lav varme. Imens går du i gang med at blande kagens øvrige ingredienser.

Pisk æg og sukker længe til en luftig æggesnaps i en store røreskål (ca. 3 minutter).

Afvej hvedemelet i en anden skål og bland det grundigt med vaniljesukker, bagepulver og salt.

Mos bananerne med en gaffel til det har en ensartet konsistens.

Kom nu skiftevis mel og bananmos i æggesnapsen. Sigt melet i og vend det sammen – ikke røre for meget, så du slår luftigheden ud af kagedejen. Til sidst vender du det smeltede smør i.

Kom kagedejen i en springform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir.

Bag kagen i 50 minutter midt i ovnen.

Sluk for ovnens varme og lad kagen trække i den slukkede (lukkede) ovn yderligere 5 minutter.

Tag kagen ud og bræk mælkechokoladen i mindre stykker som du fordeler rundt på kagen. Efter et par minutter er chokoladen smeltet og du kan med en ske smøre chokoladen jævnt ud.

Hak nødderne og drys dem og langs kanten af kagen sammen med det øvrige drys.

Lad kagen køle af før servering.

1 kommentar

  • Simone

    Tror du at man kan erstatte hvedemel med glutenfri mel? Fx boghvede? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spejle og rammer til hjemmet