Rustikke græskarstykker

Denne opskrift giver nogle af de bedste morgenstykker, hvis du spørger mig. Stykkerne er fulde af smag, luftige og med et skønt “bid”.
Dejen er koldthævet og kræver et minimum af arbejde. Ja, faktisk skal den slet ikke æltes (og du skal derfor ikke gøre køkkenborde rene og have dej over det hele).
Med denne opskrift kan du om morgenen have friskbagte græskarstykker på under 20 minutter – perfekt til dovne weekendmorgener eller bare generelt som småbørnsmor!
Opskrift på rustikke græskarstykker (12 stykker)
Arbejdstid: 5-10 minutter om aftenen og 20 minutter om morgenen (inkl. bagetid) – OBS: Skal hæve 9-14 timer i køleskab.
Ingredienser
6 dl koldt vand
20g gær
1 tsk salt
6 dl manitobamel
1 dl græskarkerner
½ dl rugkerner
1 dl havregryn (finvalsede foretrækkes)
2½ dl grahamsmel
Pensling: sammenpisket æg
Drys: græskarkerner – ca. 1 dl.
Sådan gør du:
Om aftenen: Bland det kolde vand og gær i et stort dejfad og udrør gæret og salt. Tilsæt manitobamel, græskarkerner, rugkerner og havregryn og rør det hele grundigt sammen med en stor grydeske. Tilsæt grahamsmel og rør igen. Dæk med witavrap/film og et viskestykke og stil på køl i minimum 9 timer.
Næste morgen: Tag dejfadet ud af køleskabet og beklæd to bageplader med bagepapir. Du må IKKE røre rundt i dejen, men fanger den med 2 spiseskeer og placerer klumper af dejen på bagepladerne. OBS: Dejen skal ikke efterhæve! Tænd din ovn på 210 grader varmluft. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys hvert græskarstykke med rigeligt græskarkerner på toppen. Kom begge plader i ovnen på én gang og bag dem i 12-14 minutter.
Hej. Kan man bruge tørgær? I så fald, ved du hvor meget?