Hjemmelavet æblemost

Rustikke græskarstykker

Denne opskrift giver nogle af de bedste morgenstykker, hvis du spørger mig. Stykkerne er fulde af smag, luftige og med et skønt “bid”.

Dejen er koldthævet og kræver et minimum af arbejde. Ja, faktisk skal den slet ikke æltes (og du skal derfor ikke gøre køkkenborde rene og have dej over det hele).

Med denne opskrift kan du om morgenen have friskbagte græskarstykker på under 20 minutter – perfekt til dovne weekendmorgener eller bare generelt som småbørnsmor!

Opskrift på rustikke græskarstykker (12 stykker)

Arbejdstid: 5-10 minutter om aftenen og 20 minutter om morgenen (inkl. bagetid) – OBS: Skal hæve 9-14 timer i køleskab.

 

Ingredienser

6 dl koldt vand

20g gær

1 tsk salt

6 dl manitobamel

1 dl græskarkerner

½ dl rugkerner

1 dl havregryn (finvalsede foretrækkes)

2½ dl grahamsmel

 

Pensling: sammenpisket æg

Drys: græskarkerner – ca. 1 dl.

 

Sådan gør du:

Om aftenen: Bland det kolde vand og gær i et stort dejfad og udrør gæret og salt. Tilsæt manitobamel, græskarkerner, rugkerner og havregryn og rør det hele grundigt sammen med en stor grydeske. Tilsæt grahamsmel og rør igen. Dæk med witavrap/film og et viskestykke og stil på køl i minimum 9 timer.

Næste morgen: Tag dejfadet ud af køleskabet og beklæd to bageplader med bagepapir. Du må IKKE røre rundt i dejen, men fanger den med 2 spiseskeer og placerer klumper af dejen på bagepladerne. OBS: Dejen skal ikke efterhæve! Tænd din ovn på 210 grader varmluft. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys hvert græskarstykke med rigeligt græskarkerner på toppen. Kom begge plader i ovnen på én gang og bag dem i 12-14 minutter.

8 kommentarer

  • Stine

    Hej. Kan man bruge tørgær? I så fald, ved du hvor meget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Stine
      Jeg har desværre ikke ret meget erfaring med tørgær. Så det ved jeg ikke 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad kan man evt. bytte rugkernerne ud med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Jeg vil foreslå nogle andre store kerner som speltkerner, solsikkekerner – eller havregryn hvis man bare har det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miriam

    Kan man bruge rugmel i stedet får grahamsmel og er det samme mængde 😎

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Hej Miriam – jeg er ked af, at jeg først ser din kommentar nu! Forsøgte du dig med rugmelet? Jeg vil tro, at det er ca. lige meget mel. Ellers prøv at blande det 1/3 hvedemel og 2/3 rugmel i stedet for grahamsmel. 🙂
      Mange hilsner
      Forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mumle

    Kan man bruge alm mel? Istedet for manitobamel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Ja, det kan man. Græskarstykkerne bliver dog lidt blødere og ikke med helt samme sprøde skorpe, men de smager også godt på alm hvedemel. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet æblemost