Sunde sandwichbrød

Lav dine egne mættende og sunde sandwichbrød til familiens madpakker.
Denne opskrift indeholder masser af fibre og god mæthed fra rugmel, havregryn, solsikkekerner, gulerødder og spinat. En nem genvej til at gøre madpakkerne lidt sundere på en budgetvenlig måde.
Disse sandwichbrød er luftige, lette og fulde af smag. Og så er de godkendt af min søn på 4 år! Ja, faktisk spurgte han den anden dag, hvad de hedder, så han ved hvad han skal efterspørge, når han rigtig gerne vil have de lækre sandwichtrekanter.
SÅ ved man altså som mor, at man har ramt noget der duer!
For mere inspiration til god og budgetvenligt hverdagsmad og ting til madpakken følg med på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på sunde sandwichbrød (12 stk.)
Arbejdstid: 2 timer og 45 minutter (inkl. hævning og ovntid)
Ingredienser
6 dl koldt vand
2 dl friskkogt vand
50g gær
3 spsk sukker
½ dl solsikkeolie (alternativt rapsolie)
1½ tsk salt
11 dl hvedemel
4 dl rugmel
2 dl finvalsede havregryn
115g revne gulerødder
35g skyllet og grofthakket spinat
1 dl solsikkekerner
Pensling: sammenpisket æg
Drys: sesamfrø
Sådan gør du:
Hæld først det kolde vand i et stort dejfad og dernæst det kogende vand oveni. Tilsæt olie, sukker og gær og udrør det grundigt.
Kom 5 dl af hvedemelet, alt rugmel, havregryn, solsikkekerner, salt, gulerødder og spinat i skålen og rør det hele grundigt sammen. Du skal gemme de sidste 6 dl hvedemel til senere.
Når dejen er rørt sammen har du en klistret masse med konsistens som havregrød. Dæk dejfadet med sølvpapir eller film og derefter et viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
Når dejen har hævet tilsætter du yderligere 5 dl hvedemel og rører dejen fast. Når du ikke kan røre mere hælder du dejen ud på et meldrysset bord og tilsætter 1 dl hvedemel mere.
OBS: Melmængder kan variere en smule afhængig af flere faktorer når man bager brød og boller. Her bl.a. pga. væsken i gulerødderne, som ikke altid er den samme. Tilsæt lidt mere hvedemel, når dejen æltes, hvis du synes den er for fugtig.
Ælt dejen grundigt igennem og form den til en kugle som du på køkkenbordet dækker med et rent viskestykke.
Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
Slå dejen ned og form den til et lille rektangel. Placer dejen på et skærebræt og rul dejen ud til ca. 25 x 35 cm ved at trykke let på dejen med en kagerulle og forme dejen til i siderne med kagerullen. Dejen vil være ca. 5 cm i højden.
Skær sandwichtrekanterne ud som vist på billedet ovenfor: først 6 kvadrater, som derefter deles på skrå.
Placer forsigtigt (så du ikke slår luften ud af dejen) trekanterne på bageplader beklædt med bagepapir.
Jeg bager 6 stk. pr. bageplade. Lad brødene efterhæve i 10 minutter. Pensl med æg og drys med sesam.
Bages i ovnen (begge plader på samme tid) ved 185 grader varmluft i 12-15 minutter.
TIP! Frys sandwichtrekanterne når de næsten er afkølet. Tag dem op og optø i køleskab om aftenen, hvis du smører madpakke om morgenen. Kan med fordel lunes et par minutter i ovnen eller på brødrister inden de smøres – så er de som nybagte.
Det krævede en del mere mel selvom jeg brugte frisk spinat og de fik hele 10 min mere i ovnen – altså 25 min
Men de ser lækre ud… glæder mig til at smage dem på vores vandretur i morgen sammen med 5 venner 👍