Stjæl stilen: Stue i 1930'er stil

Rugklappere m. chiafrø

Jeg elsker selv at bage brød til min mand og barns madpakker – så ved man hvad der er i.

Med denne opskrift kan du nemt bage dine egne rugklappere. Jeg garanterer, at de er bedre end det færdigproducerede brød på supermarkedets hylder. De er også billigere at lave selv. Stykprisen på de her er under 1 krone! Det kan altså godt betale sig at bage sandwich brød selv og lægge i fryseren, hvis man har tid.

Rugklapperne er som sagt oplagte i madpakken, men egner sig også godt som tilbehør til efteråret og vinterens supper og simreretter.

Opskrift på rugklappere m. chiafrø (12 stk.)

Arbejdstid: 1 time og 45 minutter (inkl. hævning og ovntid)

 

Ingredienser

4 dl koldt vand

1 dl kogende vand

25g gær

2 spsk sukker

1 tsk salt

½ dl solsikkeolie

1 spsk brun kulør (den du bruger til sovs)

4 dl rugmel

7 dl hvedemel

Pensling: 1 sammenpisket æg

Drys: Chiafrø

 

Sådan gør du:

Kom de 5 dl vand i et stort dejfad. Udrør gæret i vandet sammen med sukker, salt og olie.

Tilsæt 4 dl rugmel, 2 dl hvedemel og den brune kulør. Rør det hele godt sammen til farven er jævn.

Kom film/folie og et rent viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

Tilsæt yderligere 5 dl hvedemel til dejen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt dejen grundigt igennem. Måske skal der lidt mere mel til – tilsæt da ½ – 1 dl hvedemel mere. Dejen må dog endeligt ikke blive for tør.

Form dejen til en kugle og dæk den med et viskestykke. Lad den hæve på bordet i 30 minutter.

Ælt hurtigt dejen igennem og udrul den så til et rektangel på ca. 25 x 35 cm.

Skær dejen ud i 12 stykker (se billeder).

Tænd din ovn på 180 grader varmluft.

Beklæd to bageplader med bagepapir og fordel de udskårne rugklappere herpå. Pensl med æg og drys med chia frø.

Bag begge plader i ovnen på én gang i 12-15 minutter.

Tip! Smør rugklapperne til madpakkerne med en god mayonnaise, sprød salat og dit favorit pålæg.

2 kommentarer

  • Bente lilholt

    Det er nogle rigtig dejlige rugklapper bruger dem til morgenmad med en god Skive ost imellem.Det er anden gang jeg bager nu i det kedelige efterårs vejr vi har idag regn og regn

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa Lange

      Kære Bente
      Hvor er jeg bare glad for at du også synes de er lækre!
      Mange hilsner
      Forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stjæl stilen: Stue i 1930'er stil