Koldthævede müslistykker

Endnu en opskrift på gode og nemme koldthævede morgenstykker – denne gang i en variation med rugmel, rugflager, havregryn, nødder og tranebær. Der er nemlig tale om müslistykker.
Der er virkelig meget mæthed i dem her, men uden at de bliver tunge at tykke sig igennem. Tværtimod!
De er perfekte om morgenen (fordi de ingen tid tager at bage), men også gode som et mellemmåltid formiddag eller eftermiddag og derfor super at have liggende i fryseren og tage op til madpakker.
Opskrift på koldthævede müslistykker (ca. 15 stykker)
Arbejdstid: 10 minutter om aftenen + 5 minutter næste morgen og godt 15 minutters bagetid
Ingredienser
6 dl koldt vand
20g gær
1 tsk salt
1 tsk honning
5 dl hvedemel
1 spsk sovsekulør
2 dl rugmel
1 dl tørrede tranebrær
1 dl rugflager
½ dl nødder (grofthakket) – jeg har her brugt valnødder
½ dl hørfrø
1 dl finvalsede havregryn
Pensling: Sammenpisket æg
Drys: Rugflager og finvalsede havregryn
Sådan gør du:
Opløs gæren i vand i et stort dejfad eller skål og tilsæt salt og honning. Tilsæt hvedemel og sovsekulør og rør godt rundt. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele grundigt sammen.
Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød.
Kom folie og viskestykke over skålen og lad dejen hæve natten over i køleskab.
8 timer senere er dejen klar. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Beklæd to bageplader med bagepapir placer klumper af dejen på dem med to spiseskeer. Pensl med æg og drys dem med en blanding af rugflager og havregryn.
Müslistykkerne skal IKKE efterhæve men direkte i ovnen.
Jeg bager begge plader i ovnen på én gang ved 210 grader varmluft i ca. 15 minutter. Efter 10 minutter af bagetiden skruer du ned til 185 grader.
De ser vel nok gode ud – tror også grundopskriften ville være god til chokoladeboller.