Bananbrød m. dadler og valnødder

Hvis du et par overmodne bananer liggende i køkkenet og ikke ved, hvad de skal bruges til, så er her et rigtigt godt bud på hvad du lynhurtigt kan bage med dem – et lækkert og svampet bananbrød med valnødder og dadler!
Bananbrødet har lidt til den søde tand uden, at det bliver for oversødt. Perfekt som et lille sødt mellemmåltid, en lidt sundere dessert eller en skive i madpakken i stedet for den traditionelle müslibar. Hvis du vil skrue op for sundheden kan du nemt udskifte hvedemelet i opskriften med et fuldkornsmel.
Herhjemme spiser Isak gerne bananbrødet friskbagt med et glas koldt mælk til.
Opskrift på bananbrød (i franskbrødsform)
Arbejdstid: 1 time (inkl. ovntid)
Ingredienser
100g brun farin
100g blødt smør
10 dadler (uden sten)
2 æg
1 dl mandeldrik (kan udskiftes med mælk eller anden plantedrik)
3 bananer (ca. 300g)
200g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 dl valnødder
Sådan gør du:
Pisk farin og det bløde smør til det er ensartet.
Blend dadler, æg og mandelmælk i en blender (ca. 10-15 sekunder til dadlerne ikke laver klumper) og hæld det i skålen med farin og smør. Pisk det hele godt sammen.
Mos bananerne med en gaffel og vend dem i skålen.
I en anden skål afvejes de tørre ingredienser (mel, bagepulver og vaniljesukker). Hak valnødderne groft og kom dem i melet.
Bland de tørre ingredienser med de våde, ved at vende det tørre i.
Beklæd en franskbrødsform med bagepapir og fordel bananbrødsdejen heri.
Bag i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader (traditionel ovnvarme) i ca. 45 minutter.
Lad bananbrødet afkøle 10 minutter i formen, når det tages ud af ovnen, og vend det herefter forsigtigt ud på en bagerist.
Lad det afkøle inden servering.
TIP! Bananbrødet er fryseegnet.
Ingen kommentarer endnu