Rugbrødsboller m. græskarkerner og squash

Klassisk marmorkage

En kage der har fået sit navn efter det marmorerede udtryk, der kommer til syne, når den skæres.

Du kender den helt sikkert fra besøg hos din bedstemor.

Den klassiske kage er ganske enkel og gør ikke meget ud af sig, men det skal man heller ikke undervurdere; den tofarvede kage kan altså et eller andet til en kop eftermiddags- eller aftenthe.

Nogle gange behøver det slet ikke at være så kompliceret, når der skal kage på bordet!

Opskrift på klassisk marmorkage (til ca. 8 personer)

Arbejdstid: 1 time inkl. bagetid

 

Ingredienser

250g sukker

130g rigtig smør (stuetemperatur)

2 æg

220g hvedemel

2 tsk vanilje

2 tsk bagepulver

1½ dl creme fraiche eller yoghurt natural

250 ml letmælk

2 spsk rigtig kakaopulver

1 spsk appelsinsaft/appelsinjuice

 

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt længe med en håndmixer. Sukkeret skal opløses mest muligt.

Sammenrør æggene med en gaffel i en lille skål. Hæld æggene i af 3-4 omgange imens du fortsat pisker på højeste styrke.

Bland creme fraiche og letmælk i en skål for sig (evt. genbrug den fra æggene).

Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og sigt det i dejen skiftevis med mælk/fraiche blandingen. Det skal vendes i – ikke røre.

Del nu dejen i to portioner i hver sin skål. I den sene skål tilsætter du kakaoen gennem en sigte og appelsinsaft. Vend i dejen til den er ensartet i farven.

Beklæd en franskbrødsform med bagepapir og hæld først den lyse dej i og så den mørke. Kør en spiseske let igennem dejen, frem og tilbage og rundt.

Tænd ovnen på 175 grader traditionel varme (over-under varme) og bag kagen i ca. 40-45 minutter. Kagen er færdigbagt når du kan stikke en kødnål i den og der ikke hænger dej ved.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødsboller m. græskarkerner og squash