Walesstang

Æbleflæsk

Æbleflæsk er en rigtig efterårsfavorit hjemme hos os – især nu hvor vi er blevet haveejere og på denne årstid har massevis af æbler i vores egen have.

Det er nem og hurtig hverdagsmad. Muligvis ikke det mest ernæringsmæssigt vindende, hvis man spiser det for ofte (der er meget fedt i og meget lidt grønt…), men lækkert er det. Og det skal der også være plads til!

Derudover er det en klassisk dansk ret. Noget særligt min mand sætter pris på.

Endeligt minder sådan en omgang æbleflæsk mig om vores første år i huset. Vi flyttede ind i september og det hele var ret meget kaos indvendigt i vores nyindkøbte villa. Så aftensmaden skulle være hurtig og nem.. og æbler havde jeg jo lige ved hånden grundet frugttræerne i baghaven. Derfor blev det til flere omgange æbleflæsk på vores terrasse med striktrøjer på i september og oktober imens håndværkerne arbejdede indenfor. Det er nu gode minder, og jeg tror altid jeg vil tænke lidt på det, når jeg serverer æbleflæsk for familien – nu indendøre trods alt.

Opskrift på æbleflæsk (til 4 pers.)

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

12 skiver stegeflæsk

5 madæbler – gerne fra haven

2 lyse løg

Salt

 

Dertil: Rugbrød og smør

 

Sådan gør du:

Varm en slip-let (teflon) pande godt op. Læg flæsket på panden og steg det længe så det bliver sprødt. Det vendes undervejs.

Imens flæsket steger skærer du æble og løg ud i både.

Når flæsket er færdigstegt kommes det over på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle – hvor det får lov at køle af. Stryg en smule salt over flæsket for ekstra smag.

Sluk for panden så den ikke er alt for varm, når du lægger æble og løg på. Ikke noget med at tørre panden af! Lad æble og løg stege løs i fedtet fra flæsken. Skru lidt op for varmen og lad det stege godt igennem, så det bliver mørt. Vend i det undervejs.

Server med et godt stykke rugbrød og smør til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Walesstang