Mine bedste opskrifter på morgenbrød på 20 min.

Cookies m. peanuts og chokoladestykker

Opskrift på de lækreste cookies med salte peanuts og sød mælkechokolade.

De er sprøde i kanten og “chewy” indeni i – sådan som en rigtig amerikansk cookie skal være, hvis du spørger mig.

Opskriften giver ca. 40 mini cookies (som jeg har lavet her) eller 15-20 kæmpe cookies.

Opskrift på cookies m. peanuts og mælkechokolade (ca. 40 stk.)

Arbejdstid: 45 minutter (inkl. bagetid) + hviletid i køleskab minimum 1 time

 

Ingredienser

125g smør (stuetemperatur)

115g lys muscovado sukker

45g farin

40g sukker

1 lille æg

1 tsk vaniljesukker

150g hvedemel

1/3 tsk natron

1 tsk bagepulver

100g mælkechokolade (groft hakket)

60g peanuts (groft hakket)

 

Sådan gør du:

Pisk smør, æg og de tre typer sukker godt sammen med en elpisker i en røreskål.

Bland i en anden skål resten af ingredienserne (alt det tørre samt mælkechokolade og peanuts).

Vend de tørre ingredienser i røreskålen. Rør det godt sammen, så peanuts- og chokoladestykker fordeles jævnt.

Kom film eller stanniol over skålen og stil dejen i køleskabet 1 time (eller længere).

Tænd din ovn på 180 grader varmluft og beklæd to bageplader med bagepapir.

Rul kugler af dejen (diameter som en 2-krone) og placer 12 småkagekugler på den første bageplade.

Bag småkagerne midt i ovnen, én bageplade ad gangen, i ca. 6-7 minutter. Hold øje med dem – ovne er forskellige.

Gør den næste plade småkagedej klar imens du har en i ovnen. På den måde udnytter du arbejdstiden (og tiden ovnen er tændt) optimalt.

TIP! Når småkagerne tages ud af ovnen er de bløde til en start og må ikke fjernes fra den varme bageplade. Lad dem hvile på den i 3-4 minutter og flyt dem så over på en rist, som du lader dem afkøle helt på.

TIP! Du kan sagtens gemme den ubagte dej til dagen efter eller evt. fryse den til senere brug. Hvis du fryser den kan du med fordel rulle den ud til en pølse med diameter som en 2-krone. Så kan du nemt tage dejen op og skære dejstykker af – så er der friskbagte småkager i en fart!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine bedste opskrifter på morgenbrød på 20 min.