Pistaciestang

Tortillas i fad (Mad Med Rester)

Minimer madspild: Smider du lidt for tit rester af aftensmaden i skraldespanden? F.eks. ris der er i overskud, resterne af en gang bolognese eller en håndfuld kogte kartofler? Så skal du læse med i denne kategori af indlæg, hvor jeg giver mine bedste tips til at få mest muligt ud af dine madvarer og anstrengelser i køkkenet, spare på husholdningsbudgettet og undgå madspild. (Retterne er beregnet på to voksne og to mindre børn)

Mad Med Rester er et koncept i mit “Minimer madspil”-fokus her på forstadsmor.dk.

Retterne tager udgangspunkt i rester man typisk har til overs i børnefamilien og foreslår nye og nemme anvendelsesmuligheder, så man altid får brugt op. Opskrifterne er ikke så faste i deres mål ift. hvor meget du har tilbage af resterne og de øvrige ingredienser i opskrifterne. I opskriften foreslås det hvad du ellers kan tilføje mere af, hvis mængden af rester er mindre end foreskrevet.

 

Tortillas i fad

(Til 2 voksne og 2 yngre børn)

Rester du har i køleskabet: kødsovs eller oksekødsfyld til mexicanske pandekager (f.eks. med majs eller bønner) – gerne i alt ca. ½ liter kødfyld

Du skal derudover bruge:

6 tortillaspandekager (der er i indlægget kun afbildet 5 – det er fordi vi kun er 2 voksne og 1 barn)

6 dl revet/snittet grønt (gerne hvad du lige har – f.eks. squash, spinat, gulerødder, kål, forårsløg, porre, peberfrugt eller majs)

Revet mozzarella/cheddar/gouda eller lign ost efter smag og indhold i køleskab

½ glas salsa (ca. 1½ dl)

1 dl vand

Evt. lidt tomat, krydderurter, sesamfrø eller lign. til pynt.

Ris eller bulgur – følg mængdevejledning og kogeanvisning på produktets pakke

Mælk til pensling

 

TILFØJ MERE revet/snittet grønt eller ris/bulgur, hvis du ikke helt har ½ liter kødfyld.

 

Sådan gør du:

Fordel kødfyld, grønt, ost og 1 spsk salsa i  hver af pandekagerne. Rul dem og kom dem i et ildfast fad.

Pensl pandekagerne med mælk og pynt evt. med lidt tomatskiver, krydderurter og sesamfrø.

Bag pandekagerne i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.

Imens koger du ris eller bulgur efter anvisningen på produktet.

Når det er færdigkogt hældes det i fadet omkring pandekagerne. Bland resten af salsaen med 1 dl koldt vand fra hanen og hæld det over fadet. Giv fadet 5 minutter i ovnen til sidst.

 

Se denne og flere andre opskrifter på “Mad Med Rester” på min instagramprofil (KLIK HER) under højdepunkter på min profil.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistaciestang