Smukt vinterlandskab

Et børneværelse – nu med tapet

Eller .. endnu et børneværelse måske i virkeligheden. For Isak har naturligvis sit eget værelse, og det er faktisk lidt større en det lillebror får til en start.

Værelset her er til lillebror. Det er perfekt som babyværelse, da det ligger lige op af mit og min mands soveværelse, og så har det en størrelse der passer til tremmeseng. Det er endda større end det værelse Isak startede ud med, da vi boede på Christianshavn, så det på alle måder rigtig passende – jeg har bare vænnet mig til de lidt større rum og mere plads.

Når han og Isak bliver ældre er der stadig to værelser i huset, som vi ikke rigtigt har i brug, så der er bestemt mulighed for, at børnene kan få mere plads.

Værelset her har siden vi flyttede ind stået ret uberørt hen mellem de ellers nyrenoverede rum. Vi vidste der skulle bo en kommende lillebror/lillesøster, men ville ikke gå i gang med at gøre noget ved værelset før jeg var et godt stykke henne i en graviditet.

Værelset stod med gamle tapetrester (brunmalet tapetvæv) med delvise huller i og rummet blev ikke brugt.

De seneste par måneder har vi så fået tapetresterne af og fået væggene grundet og slebet. Vi har sat en panelliste og loftsliste op, og så er der blevet malet op til panellisten og loftet er blevet malet over. Den hvide maling til væg og loft er en mat hvid vægmaling, hvorimod listen på væggen har fået en maling med høj glans og en smule gul undertone (en såkaldt RAL 9010 – en mere “knækket hvid” som også fodlisterne i værelset og døren har).

Og så er der sat tapet op!

Billeder af værelset før tapet:

FØR / EFTER billeder

Tapetet forestiller en masse fugle (i naturalistisk stil) på en creme-hvid baggrund. Jeg synes, at det er SÅ fint til et babyværelse!

Da vi var inde og kigge på tapet til værelset og fortalte, at vi ønskede noget med fugle til et børneværelse, blev vi først præsenteret for en række forslag med tegneserie-fugle på meget pangfarvet baggrund.

Det var ikke lige dét vi havde forestillet os, men det kunne den venlige ekspedient i tapetforretningen jo ikke klandres for – det lignede tapet til et børneværelse, det han viste os. Vi specificerede så, at vi ønskede noget med “rigtige” fugle, som om man kiggede rundt i en skov – og så fandt han det her til os. Det var lige som taget ud af mine tanker for, hvad jeg ønskede (og heldigvis er min mand ikke svær at overtale, når det kommer til tapet – han kunne også lide det!).

Tapetet er af mærket “Sanderson” og hedder Woodland Walk. Vejl. pris pr. rulle er omkring 950 kr. Til dette værelse er der brugt 4 ruller af tapetet. Det forhandles bl.a. hos Mandrup Poulsen Tapet (MP Tapeter) på Frederiksberg.

 

Om tapet:

Tapet sættes op på en helt glat væg, som er grundet. Gammeldags tapet kræver opsætning af grundpapir først (et neutralt lag tapet der sættes på væggen før det egentlige tapet). Såkaldt “smartpaper” kan sættes direkte på den grundede væg.

Jeg anbefaler absolut, at man køber sit tapet i en fysisk butik, hvor man kan se tapetet i virkeligheden. Man kan nemt finde meget fint tapet på internettet, men det er rigtigt svært, at se hvordan tapetet tager sig ud på en computerskærm. Farvenuancer kan variere meget, når de ses på en skærm og dermed afvige fra det tapet, du bestiller hjem og modtager med posten. Tapet er heller ikke “bare” tapet. Overfladen kan være både blank, mat eller have struktur (altså føles lidt ru). Det kan du heller ikke se på din skærm, men kræver at du står med tapetet foran dig.

I tapetbutikken kan du også få kyndig vejledning om, hvordan netop det tapet du vælger sættes op, og hvor mange ruller der skal bruges. Medbring blot mål på det rum det skal sættes op i.

2 kommentarer

 • Linn

  Helt VILDT fint!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theresa Lange

   Tak – er også tilfreds med resultatet! Glæder mig til at vise billeder af værelset, når det er fuldt indrettet.
   KH. Theresa // forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukt vinterlandskab