Syrlig og sød rødkålssalat

And, flæskesteg, medister og frikadeller fylder bordene til juletidens julefrokoster og juleaften.
Midt i alt den fede mad kan det dog være lækkert med et mere friskt og sundt indslag som supplement – og lidt vitaminer og energi til kroppen.
Faktisk synes jeg, at denne friske rødkålssalat ligefrem komplimenterer ande-, flæskesteg, medister og frikadeller rigtig godt med sin på én gang knasende sprødhed fra den friske rødkål kombineret med sødme og syrlighed fra frugt og eddike-dressingen, der hældes over.
Og så er den et smukt indslag på julebordet med alle sine farver.
Opskrift på syrlig og sød rødkålssalat (som tilbehør til ca. 6 personer)
Arbejdstid: 15-20 minutter
Ingredienser
1/3 af et rødkål (snittet fint)
2 appelsiner (skrællet og skåret i tern)
½ granatæble (kernerne derfra)
1 stor håndfuld grønkål (snittet)
1 dl tørrede tranebær
15 ananaskirsebær (skyllet og skåret i halve)
Eddike-dressing: ½ dl sirup + ½ dl hindbæreddike (alternativt æblecidereddike)
Sådan gør du:
Rør eddikedressingen sammen.
Bland den snittede kål og granatæblekerner i en stor skål (gem lidt granatæblekerner til pynt til sidst). Overhæld det med eddikedressingen og bland igen.
Skær frugten ud (se ingrediensoversigten). Hvis der løber saft fra appelsinerne og ud på skærebrættet, kommes saften udover kålen for ekstra smag.
Drys appelsinstykker, ananaskirsebær, tørrede tranebær og de sidste granatæblekerner udover salaten.
Salaten er klar til servering.
TIP! Kan med fordel opbevares i køleskab med film over indtil servering. Salaten er således egnet til at lave klar allerede dagen før.
Ingen kommentarer endnu