Waldorfsalat

Waldorfsalaten er perfekt tilbehør til vildtretter og fed fjerkræ – f.eks. kronhjort, fasan eller and. Det søde, sprøde og friske i salaten går godt til det meget kraftigt smagende og ofte ret fede kød.
Selvom vi hjemmevant serverer den her i Danmark – specielt i juletiden – så er den er faktisk en amerikansk opfindelse. Den blev lavet første gang på Hotel Waldorf-Astoria i New York i 1890’erne. Dengang bestod den vist nok af æbler og selleri vendt i mayonaise.
Der er sket lidt siden. I Danmark forbinder vi hvert fald salaten med, at der også er sprøde vindruer og knassende valnøddestykker i. Og så er mayonaisen blevet udskiftet med noget lidt lettere; i nogle opskrifter cremefraiche der vendes med flødeskum.
I min version bruger jeg græsk yoghurt. Det er dejligt nemt og giver både den cremede og luftige konsistens, som man opnår med flødeskum/creme fraiche versionen.
Opskrift på waldorfsalat (som tilbehør til ca. 6 personer)
Arbejdstid: 10 minutter
Ingredienser
2 æbler
3 stængler bladselleri
200g grønne vindruer (kernefri)
1 dl valnødder (+ lidt valnødder til pynt)
1 tsk æblecidereddike
1 tsk sukker
2 dl græsk yoghurt
Sådan gør du:
Skyl æbler, bladselleri og vindruer grundigt.
Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblerne i små tern.
Snit bladselleri i tynde skiver og skær vindruerne i passende stykker. Alt efter størrelsen på dem kan du lave halve eller kvarte.
Knus valnøddekerner med dine fingre (gem evt. et par valnødder til pynt).
Bland det hele godt sammen i en røreskål.
Tilsæt æblecidereddike, sukker og græsk yoghurt og vend din waldorfsalat sammen.
Anret waldorfsalaten på et lille fad eller i en skål og pynt med valnødder på toppen.
Dæk til med husholdningsfilm og stil den i køleskab indtil servering.
TIP! Waldorfsalaten kan sagtens forberedes i god tid. Jeg laver den gerne allerede om morgenen, hvis den skal serveres til en større middag om aftenen. Jeg gider ikke stå i sidste øjeblik og stresse med salater, når der er mange andre ting i gang i mit køkken.
Ingen kommentarer endnu