Vinterskov i en skål

Waldorfsalat

Waldorfsalaten er perfekt tilbehør til vildtretter og fed fjerkræ – f.eks. kronhjort, fasan eller and. Det søde, sprøde og friske i salaten går godt til det meget kraftigt smagende og ofte ret fede kød.

Selvom vi hjemmevant serverer den her i Danmark – specielt i juletiden – så er den er faktisk en amerikansk opfindelse. Den blev lavet første gang på Hotel Waldorf-Astoria i New York i 1890’erne. Dengang bestod den vist nok af æbler og selleri vendt i mayonaise.

Der er sket lidt siden. I Danmark forbinder vi hvert fald salaten med, at der også er sprøde vindruer og knassende valnøddestykker i. Og så er mayonaisen blevet udskiftet med noget lidt lettere; i nogle opskrifter cremefraiche der vendes med flødeskum.

I min version bruger jeg græsk yoghurt. Det er dejligt nemt og giver både den cremede og luftige konsistens, som man opnår med flødeskum/creme fraiche versionen.

Opskrift på waldorfsalat (som tilbehør til ca. 6 personer)

Arbejdstid: 10 minutter

 

Ingredienser

2 æbler

3 stængler bladselleri

200g grønne vindruer (kernefri)

1 dl valnødder (+ lidt valnødder til pynt)

1 tsk æblecidereddike

1 tsk sukker

2 dl græsk yoghurt

 

Sådan gør du:

Skyl æbler, bladselleri og vindruer grundigt.

Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblerne i små tern.

Snit bladselleri i tynde skiver og skær vindruerne i passende stykker. Alt efter størrelsen på dem kan du lave halve eller kvarte.

Knus valnøddekerner med dine fingre (gem evt. et par valnødder til pynt).

Bland det hele godt sammen i en røreskål.

Tilsæt æblecidereddike, sukker og græsk yoghurt og vend din waldorfsalat sammen.

Anret waldorfsalaten på et lille fad eller i en skål og pynt med valnødder på toppen.

Dæk til med husholdningsfilm og stil den i køleskab indtil servering.

TIP! Waldorfsalaten kan sagtens forberedes i god tid. Jeg laver den gerne allerede om morgenen, hvis den skal serveres til en større middag om aftenen. Jeg gider ikke stå i sidste øjeblik og stresse med salater, når der er mange andre ting i gang i mit køkken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterskov i en skål