Mal møbler der matcher tapetet

Det bedste foccaciabrød (med krydderolie)

Hvis du har ledt efter det perfekte foccaciabrød eller madbrød, så kan du godt stoppe din søgen – det er lige her!

Dette er simpelthen det letteste og mest luftige hjemmebagte foccaciabrød nogensinde (prøv at scrolle ned og se nogle luftbobler det får!). Og så er det ganske nemt at lave og skal ikke æltes på bordet.

Mine opskrifter skal kunne laves af alle og derfor ælter jeg det med dejkroge på en helt almindelig håndmixer (dejkroge er de der spiralformede kroge, der – udover piskeris – følger med din håndmixer, og som du nok aldrig rigtigt bruger). Man kan også bruge røremaskine naturligvis, men det er på ingen måde påkrævet. Jeg bruger ikke røremaskine.

Foccaciabrødet er perfekt til vinterens simreretter og supper, men også lækkert til sommerens grillmad eller et tapasbord. Billedet øverst er et klassisk foccacia med rosmarin og havsalt, men længere nede vil du se forslag til hvordan du kan komme alt muligt andet fyld på og få et madbrød, som kan spises til frokost eller skæres i firkanter og sendes med i madpakke.

Psst… opskriften er på ½ bradepande, men er nem at lave dobbelt op af. Jeg bager ofte en hel bradepande – og så kan man jo komme én slags fyld på den ene halvdel og en anden slags på den anden halvdel.

Forslag til fyld (udover krydderolien): friske krydderurter, peberfrugt, tomat, tomatpasta, pesto, løg, oliven, artiskok, forskellige slags oste (prøv gouda, cheddar, feta, prima donna, emmentaler…).

Opskrift på det bedste foccaciabrød (½ bradepande, ca. 23 x 33 cm)

Arbejdstid: ca. 3 timer og 15 minutter (inkl. hævning og ovntid)

 

Ingredienser

4 dl vand (lillefingervarmt)

0,25 dl olie (oliven, raps eller solsikkeolie)

12g gær (svarende til 1/4 pakke)

½ spsk sukker

4 dl TIPO 00 mel

3 dl hvedemel

 

Krydderolie: ½ dl olivenolie, ½ dl smagsneutral olie (raps eller solsikke), 1 håndfuld hakkede friske krydderurter (evt. suppleret med tørrede krydderurter), 2 fed hvidløg (presset).

Drys: Havsalt (flagesalt)

 

Sådan gør du:

Kom vand, sukker, olie og gær i et dejfad og udrør gæret grundigt.

Tilsæt 2 dl TIPO mel og 2 dl hvedemel. Rør melet grundigt ud med en grydeske. Du har nu en meget tynd dej – det er grunddejen til dit foccaciabrød. Dæk skålen med husholdningsfilm/sølvpapir og et viskestykke. Lad dejen hæve 1½ time et lunt sted.

Imens dejen hæver laver du krydderolien: lun olien ved lav varme og kom hakkede krydderurter og evt. tørrede krydderurter i samt presset hvidløg. Olien må gerne lige komme op på 50 grader. Så trækker der rigtig god smag ud af krydderurterne. Tag herefter gryden af varmen og lad olien afkøle.

Efter hævning vil du se, at dejen er “boblet op”. Nu tilsættes resten af melet til dejen – dvs. 2 dl TIPO mel og 1 dl hvedemel, og dejen falder en smule sammen.

Dejen røres nu med dejkroge på lav hastighed i 8 minutter (laver du dobbelt portion røres der i 10 minutter).

Dejen – der stadig er meget lind – hældes ud i et ovnfast fad eller bradepande beklædt med bagepapir.

Dyp dine fingerspidser i krydderolien og fordel dejen rundt i fadet. Når dejen er nogenlunde fordelt trykker du små huller i den med fingrene (ligesom når man laver brunsviger) og fordeler krydderolien udover dejen. Dæk fadet med film/sølvpapir og et viskestykke. Lad den efterhæve 45 minutter.

Drys med rigeligt flagesalt og evt. andet fyld.

Bag foccaciabrødet midt i en forvarmet ovn v. 200 grader traditionel varme i 20-25 minutter. Husk at ovne er forskellige, så kig løbende til dit brød. Når det tager farve på toppen og lyder hult, når der bankes på det er det færdigt.

Når brødet tages ud dækkes det straks med et rent viskestykke, så der dannes damp omkring brødet.

Lad det stå sådan 10 minutter inden viskestykket fjernes og brødet får lov at afkøle helt.

TIP! Prøv som her at lave et madbrød med flere slags fyld – lækker og nem frokost!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mal møbler der matcher tapetet