Snackbar m. dadler og nødder

Det er lækkert med lidt sødt i madpakken eller på farten, og her er disse hjemmebagte dadelbarer m. nødder perfekte. Der er lidt til den søde tand samtidig med, at de giver en god mæthed – et rigtigt fint mellemmåltid.
De indeholder fuldkornsmel, dadler og nødder og er nemme at gøre både gluten- og laktosefri, hvis man udskifter mel med et glutenfrit alternativ og mælk med en plantedrik.
De bages i en franskbrødsform og skæres ud i barer á ca. 2 cm tykkelse. Jeg kommer husholdningsfilm om dem enkeltvis og opbevarer dem i køleskabet, hvor de fint holder sig op til 7 dage.
Så er de nemme at lægge i familiens madpakker.
Opskrift på snackbarer m. dadler og nødder (ca. 12 stk.)
Arbejdstid:
Ingredienser
100g brun farin
140g blødt smør
2 æg
15 bløde dadler (gå efter dem der hedder “juicy” og sælges i supermarkedets grøntafdeling)
1 dl mælk
100g blandede nødder (her har jeg brugt pistacie- og hasselnødder samt mandler)
150g fuldkornsmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
75g chokolade (lys, mørk eller blandet)
Sådan gør du:
Pisk smør og farin grundigt sammen.
Fjern stenene fra dadlerne og blend dadler, æg og mælk sammen, til der ikke er klumper i fra dadlerne. Hæld det i smør-farin blandingen og rør det sammen.
Afvej melet, hak chokolade og nødder groft, og kom det i melet sammen med vaniljesukker og bagepulver. Bland det godt inden du rører det i skålen med de øvrige ingredienser. Rør til dejen er tyk og jævn.
Beklæd en franskbrødsform med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag ved 200 grader almindelig ovnvarm i 25-30 minutter.
Lad det afkøle helt i formen før du tager det op og skærer dine barer ud i ca. 2 cm tykkelse.
Ingen kommentarer endnu