Bagels

Chokolademuffins

Muffins er lidt en sjov kage synes jeg. De er SÅ lækre, hvis de er vellykkede, men de kan faktisk være ret svære at lave, så de hæver flot op og får den rigtige krumme. Muffins fåes i et hav af variationer, og ofte er det netop fyldet der gør forskellen mellem succes og et .. nå ja, lidt mere tvivlsomt resultat.

Jeg har forskellige muffinsopskrifter alt efter, hvad de er i, for hemmeligheden bag en god muffin er en flot hævning og afbagning. Og dér kan måleforholdene i opskriften virkelig spille ind. Ofte indeholder fyldet syre (det gør f.eks. både appelsin, blåbær og kakao) og så handler det om at have det helt rigtige sammenspil mellem bagepulver og natron for at få den rigtige hævning. Dejen til muffins må også gerne være lidt tykkere i konsistensen end til en skærekage. Man kan derfor ikke nødvendigvis bare bruge opskrifter på skærekager og forvente et vellykket resultat.

Her får du derfor opskriften på de lækreste svampede muffins (som ikke smuldrer!) med chokoladesmag.

Disse muffins hæver flot op og har den helt rigtige “muffin-krumme”.

Opskrift på chokolademuffins (12 stk.)

Arbejdstid: 45 minutter inkl. ovntid

 

Ingredienser

2½ dl tykmælk eller A38

1 dl solsikke- eller rapsolie

2 æg

190g sukker

330g hvedemel

1 tsk natron

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 dl kakaopulver

1 spsk appelsinskal  (fra en øko appelsin)

½ dl appelsinsaft

½ dl kaffe

1½ dl mælkechokoladeknapper eller groft hakket mælkechokolade

 

Sådan gør du:

Bland tykmælk, olie, æg og sukker i en stor røreskål og pisk det grundigt sammen så sukkeret opløses.

Afvej melet og bland alt det tørre i det (kakaopulver, bagepulver, natron, vaniljesukker og appelsinskal).

Vend melblandingen i røreskålen sammen med kaffe og appelsinsaft. Du skal bare vende med en grydeske eller dejskraber til melet er absorberet i dejen. Dejen er tyk og grov i konsistensen – du må endelig ikke røre for længe.

Kom muffinforme i en silikoneplade til muffins. Fordel dejen heri.

Fordel chokoladeknapperne ovenpå dejen og tryk dem let ned i.

Bag dine muffins midt i ovnen ved 190 grader traditionel ovnvarme i ca. 20 minutter. Mærk på dem i slutningen af bagetiden for at fornemme hvornår de er færdige. Brug evt. strikkepindstesten. Når de er færdige slukker du for ovnen, men lader dine muffins stå inde i ovnen i yderligere et par minutter med ovnlågen på klem. Det er min erfaring at ens muffins på den måde bevarer deres flotte top bedst og ikke falder sammen. Tag dine muffins ud og lad dem afkøle helt i silikoneformen inden du tager dem ud.

2 kommentarer

 • Sandra

  Hvad kan man erstatte kaffen med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Sandra
   Kaffen kan erstattes med appelsinjuice eller blot vand, hvis man ikke har det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagels