Majs-græskarboller

De lækreste boller der er sprøde udenpå og bløde som en thebolle indeni. De er bagt med majs, græskarkerner og gurkemeje, som giver dem den flotte gule farve.
En velsmagende bolle at servere både på morgenbordet og til kaffen!
Opskrift på majs-græskarboller (12 stk.)
Arbejdstid: 2 timer og 15 min. (inkl. hævning og bagetid)
Ingredienser
3 dl lunt vand (jeg blander 2 dl koldt vand fra vandhanen med 1 dl friskkogt vand)
3 spsk sukker
25g gær
½ dl solsikke/rapsolie
10 dl hvedemel
½ tsk salt
½ dl majsgryn
1 spsk hørfrø
1 spsk stødt gurkemeje
1 dl yoghurt natural eller creme fraiche
1 æg (rør det sammen i en kop med en gaffel og brug ½ til dejen og ½ til at pensle med)
Bollerne vendes i et mix af ½ dl majsgryn, ½ dl græskarkerner og 1 spsk hørfrø
Sådan gør du:
Kom vand, sukker, olie og gær i en stor røreskål og udrør gæret helt.
Tilsæt 5 dl mel, salt, gurkemeje, hørfrø og majsgryn og rør rundt.
Tilsæt herefter det halve æg og yoghurten og rør det ind i dejen.
Tilsæt det sidste af melet gradvist imens du rører dejen sammen. Hold lidt af melet tilbage til æltningen. Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den grundigt igennem. Jeg ælter et par minutter her imens det sidste mel æltes i dejen – dejen skal være smidig.
Dæk dejen med en overskåret frysepose og derefter et rent viskestykke.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time.
Slå dejen ned og ælt den kortvarigt igennem.
I en mindre skål blandes nu majsgryn, græskarkerner og hørfrø grundigt sammen.
Del dejen i 12 lige store klumper. Jeg afvejer mine til ca. 80g pr. stk. Så bliver de fine ensartede i størrelse.
Rul hvert stykke til en helt rund bolle. Pensl hele bollen med æg (jeg holder den i hånden og pensler den så den er helt klistret inde i æggemasse). Tril forsigtigt bollen i skålen med majsgryn, græskarkerner og hørfrø.
Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir efterhånden som de er klar.
Når den sidste bolle er rullet og trillet i gryn/kerner dækkes bagepladen med et rent viskestykke.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader (almindelig ovnvarme) i ca. 20 minutter.
Husk ovne er forskellige, så bagetider er vejledende.
Ingen kommentarer endnu