Majs-græskarboller

Hvidløgsbaguettes m. pesto

Disse baguettes er en favorit hjemme hos os. De har en perfekt krumme og er fulde af dejlig hvidløgs- og pestosmag. En yderst lækker kombination!

Og så breder der sig den SKØNNESTE duft i dit køkken, når du bager dem.

Det eneste minus er, at du aldrig igen får lyst til at købe supermarkedets frosne “3 for 12 kroners” hvidløgsflutes.

Opskrift på hvidløgsbaguette m. pesto (2 stk.)

Arbejdstid: 1 time og 45 min. inkl. hævning og bagning

 

Ingredienser

4 dl vand (lunt – bland 2½ dl koldt vand med 1½ dl friskkogt vand)

1 tsk groft salt

1 spsk sirup/honning

25g gær

0,25 dl solsikkeolie

1 dl ølandshvede

4 dl manitobamel

5 dl hvedemel

 

Fyld: 50 gram rigtig smør (koldt – skåret ud i 12 tynde skiver), 1½ dl grøn pesto, 2 fed hvidløg (presset)

Drys: Flagesalt eller groft salt

 

Sådan gør du:

Kom vandet i en stor røreskål sammen med salt, sirup, gær og olie. Udrør gæret grundigt.

Tilsæt ølandshvedemelet, manitobamel og 4 dl af hvedemelet. Rør det grundigt sammen med dejkrogene på din håndmixer. Ælt det med dejkrogene i 3 minutter.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

Skrab dejen ud af skålen på et meldrysset bord – det er her du skal bruge den sidste deciliter hvedemel.

Ælt hurtigt dejen sammen. Melet skal ikke nødvendigvis absorberes helt men må gerne side på dejen (dejen skal altså ikke være helt “glat”). Del dejklumpen i 2 lige store stykker og træk/rul hvert stykke til et baguette.

Hvis du har en baguetteform bages de heri. Drys formen med lidt mel.

Ellers placeres de blot på en bageplade beklædt med bagepapir.

Rør det pressede hvidløg sammen med pestoen. Snit med en skarp kniv 6 riller i hver baguette. Fyld hver rille med en skive smør og rigeligt med pesto. Det må gerne flyde lidt over – det gør ikke noget.

Klip en frysepose op og dæk dine baguettes med denne og derefter et viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter.

Drys jævnt med en smule flagesalt inden bagning.

Bag dine baguettes i en forvarmet ovn ved 210 graders varmluft i 12-15 minutter.

TIP! Dine baguettes kan fryses.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majs-græskarboller