Trekornsstykker
Disse lækre trekornsstykker er oplagte til at gøre morgenmaden lidt ekstra lækker uden en masse besvær. De minder lidt om maltbrød, men med en lidt mildere og mere afrundet smag, synes jeg. De er hvert fald godkendte af vores søn på 4 år (og min mand som ellers foretrækker helt lyst brød!).
Som med alt koldthævet brød er det super nemt at gå til og giver minimalt køkkensvineri, da dejen ikke skal æltes på bordet. Det er jeg altså fan af.
Opskrift på koldthævede trekornsstykker (8-10 stk.)
Arbejdstid: 5 minutter om aftenen, 8-12 timers hævetid i køleskab, 30 minutter om morgenen inkl. ovntid
Ingredienser
4 dl koldt vand
15g gær
2 dl grahamsmel
2 dl ølandshvedemel
1 spsk rugmel
1 lille tsk sovsekulør eller ½ tsk mørk maltmel
2 spsk mørk sirup
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl sesam
1 dl havregryn
2 dl hvedemel
½ tsk salt
½ dl surdej (kan udelades – men giver ekstra smag!)
Pensling: sammenpisket æg
Drys: 2 spsk solsikkekerner, 2 spsk hørfrø og 3 spsk sesam (blandes)
Sådan gør du:
Aften
Kom vand og gær i en stor røreskål og udrør gæret grundigt.
Tilsæt grahamsmel, ølandshvedemel, rugmel, kulør/maltmel, mørksirup, havregryn og alle kerner på én gang. Rør det grundigt sammen til massen er jævn i farve og konsistens.
Tilsæt til sidst hvedemel og evt. surdej.
Rør det godt sammen og dæk skålen med husholdningsfilm og viskestykke.
Lag hæve på køl natten over.
Morgen
Tænd din ovn på 210 grader varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fang den koldthævede dej med to spiskeskeer og placer dejklumper på bagepladen med lidt afstand i mellem. Der bliver til 8-10 stk afhængig af størrelse du foretrækker.
Pensl med sammenpisket æg og drys med blanding af solsikkekerner, hørfrø og sesam.
Bag straks midt i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
Husk at ovne er forskellige og bagetider derfor vejledende. Hold øje med dit brød og mærk/bank på en bolle for at vurdere om de er færdige.
Ingen kommentarer endnu