Enebærgryde m. kartoffelmos og spidskålssalat

Pasta marinara

Lav denne ret med dine favorit skaldyr eller hvad supermarkedet lige inspirerer til. Nem og lækker pastaret med cremet tomatsauce og smag af hvidløg, basilikum og frisk citron. Server med et italiensk inspireret baguette til og lidt smør til brødet.

Husk at hvis du bruger skalddyr fra frost, så skal du tage det op om morgenen og lade tø i køleskabet i løbet af dagen.

 

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

250g tørret pasta

250g skalddyr – jeg har her brugt et mix af rejer og kammuslinger

1 spsk smør

½ dåse hakkede tomater

50ml madlavningsfløde

1 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

200g cherrytomater (skåret i halve)

250g champignon (skåret i kvarte)

½ rødløg (skåret i tynde strimler)

1 håndfuld friske basilikumsblade

1 spsk revet skal af øko citron

Salt og peber

 

Tilbehør: et baguette og smør

 

Sådan gør du:

Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.

TIP! Vælg fuldkornspasta hvis du vil skrue op for fiberindholdet i retten.

Imens pastaen koger forbereder du de andre ting: skyl og snit tomater og champignon. Skær rødløget i tynde strimler.

Opvarm en pande til høj varme og kom 1 spsk smør på. Steg champignons til de er gyldne og skru ned til middelvarme imens de steger.

Blend de hakkede tomater og tilsæt presset hvidløg, olivenolie og madlavningsfløde til dem, så du får en cremet tomatsauce. Smag den til med lidt salt og peber.

TIP! Har du en parmesanost eller prima donna i køleskabet? Giv tomatsaucen en lille smule revet ost for ekstra smag.

Når pastaen er kogt hælder du vandet fra den. Lad pastaen blive i gryden (men stil den ikke på varmen – stil gryden på en bordskåner på køkkenbordet). Hæld tomatsaucen ved og bland det godt sammen. Kom låget på, så pastaen holder sig lun.

Skub champignons ud til kanten af panden og skru op for varmen under panden igen. Når den er godt varm smider du dine skalddyr på og lader dem stege ved høj varme imens du vender dem rundt. Rejer skal have meget kort tid – 20-30 sekunder er rigeligt. Muslinger og blæksprutte skal have lidt mere. Tjek vejledningen på den pakke du har købt. Jeg giver kammuslinger halvandet minut på hver side.

Tag skalddyr og champignons af varmen og bland det i den lune pasta.

Hæld det hele over i en stor skål og vend cherrytomater og rødløg i. Riv citronskal over og kværn en smule peber over. Drys med basilikumblade og server med lunt brød til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Enebærgryde m. kartoffelmos og spidskålssalat