Pasta marinara

Vietnamesiske forårsruller m. oksekød marineret i sød chilisauce

Få tanket op på grøntager med friske vietnamesiske forårsruller. De kan i princippet laves med hvad som helst du har i grøntsagsskuffen – agurk, avocado, forskellige slags kål eller spirer.

Her foreslår jeg at du bruger peberfrugt, sukkerærter og gulerødder sammen med oksekød marineret i sød chili og hvidløg.

 

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 30 minutter (men mariner gerne kødet 30-60 minutter før du går i gang med madlavningen)

 

Ingredienser

1 pakke rispapir (6 stk rispapir)

250g oksekød i strimler (f.eks. 2 tykstegsbøffer eller minutsteaks klippet i strimler)

6 blade spidskål

½ rød peberfrugt

½ bundt forårsløg

1 æble

2 gulerødder

1 pose sukkerærter

Saften af ½ citron

2 spsk sød chilisauce (JEG BRUGER DENNE)

1 fed hvidløg, presset

½ mild chili, kerner fjernes og chilien hakkes fint

Lidt smagsneutralolie til stegning

 

Dip:

– 1 dl peanutsauce (JEG BRUGER DENNE) rørt med 2 spsk yoghurt natural/tykmælk

– 1 dl sød chilisauce

 

Sådan gør du:

Kom oksekødsstrimler, sød chilisauce, citronsaft, presset hvidløg og hakket chili i en frysepose, bland det godt sammen og lad det trække.

Skyl grøntsagerne og æblet. Overhæld sukkerærterne med kogende vand. Tag 8 sukkerærter fra til fyld i forårsrullerne. Resten serveres hele til maden.

Fjern kernerne fra peberfrugten, skræl gulerødderne og fjern kernehuset fra æblet. Snit det hele i lange tynde strimler undtagen spidskålet (som skal være hele blade). Snit forårsløgene fint.

Varm en pande godt op og tilsæt en smule olie. Steg kødet et par minutter på den brændvarme pande. Sluk for varmen og fjern panden.

Udblød nu rispapiret et ad gangen i et fad eller en stor skål med koldt vand. 30 sekunder i koldt vandt og så plejer de at være gode at arbejde med.

Tag rispapiret op og læg det på et stort skærebræt. Kom først et blad spidskål på (så fyldet også pakkes ind i det) og derefter grøntsager og kød. Vend enderne ind og rul stramt til en lukket pandekage. Halver den på midten. Gentag med de resterende 5 stykker rispapir.

Server med de to dips til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta marinara