Koldthævede valnøddeboller (bagt m. surdej)

Skaldyrspaella m. gurkemeje

Hverdagspaella i en budgetvenligversion – nemlig lavet med helt almindelige hvide ris og hvor safran er udskiftet med gurkemeje. Hvis du fulgte madplanen sidste uge har du skaldyr liggende til denne ret. Ellers kan du bruge rejer i retten.



Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

125g ris

75g pålægschorizo, skiveskåret (skæres i små stykker)

2 spsk smør

1 rødløg

1 fed hvidløg

1/2 mild chili (Kan udelades)

1 tsk paprika

1 grøn peberfrugt

8-10 cherrytomater

2 tsk gurkemeje

8 dl vand

1 terning grøntsagsboullion

250g skaldyr

1 dl ærter

salt og peber

1/2 øko citron skåret i både

 

Tilbehør: et groft baguette og smør

 

Sådan gør du:

Kom smør på en stor pande og smelt det ved medium varme.

Skær chorizo i små stykker, hak rødløget, fjern kernerne fra chilien og hak chilien fint samt gør hvidløget klar i en hvidløgspresser.

Kom det hele på panden og tilsæt paprika. Rør og vend godt i det med en palet.

Imens det varmes godt igennem på panden skyller du peberfrugt og cherrytomater. Peberfrugten skæres i mindre tern og tomaterne halveres. Kom det på panden.

Sæt 8 dl vand over og koge i en elkedel.

Kom vandet i et litermål sammen med grøntsagsboullion og opløs boullionen.

Hæld nu risene på panden og tilsæt gurkemeje. Vend det ganske kort sammen og hæld halvdelen af dit boullionvand ved. Risene skal hele tiden småsimre i en smule boullionvand, men retten skal også brænde en smule på panden. Vend godt i risene og skrab på bunden af panden med paletten løbende.

Sådan skal retten stå i ca. 12-15 minutter.

Tilsæt hele tiden nyt boullionvand, når det svinder ind. Rør og vend løbende i paellaen og tag lidt ris fra på en teske og smag på dem og konsistensen. Tilsæt salt og peber efter smag.

Lun dit brød imens du passer retten.

Når risene er lige ved at være færdige lader du den boullion der måtte være på panden koge væk. Vend skaldyrene i (husk rejer kun skal have ganske kort tid – ca. 30-40 sekunder på panden!). Til sidst tilsættes ærterne og der vendes rundt i paellaen hvorefter den straks tages af varmen.

Læg citronskiver på paellaen og server den med brød og smør til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldthævede valnøddeboller (bagt m. surdej)