Studenterbrød

Studenterbrød smager lækkert for både store og små.
Og du kan ganske nemt trylle kagerester til de lækreste studenterbrød hjemme i dit køkken.
Når jeg bager er der indimellem rester og dem skynder jeg mig at lægge i fryseren. Så er der altid kagerester som kan tages op og forvandles til enten romkugler, træstammer eller som her; studenterbrød!
Opskrift på studenterbrød (9 stk.)
Arbejdstid: 45 minutter
Ingredienser
400g kagerester (af skærekager, tørkager, snitter eller wienerbrød – alt der ikke indeholder frisk fløde)
150g hvedemel
50g flormelis
65g rigtig smør
1 æg
Kakaopulver
Romessens
Hindbærsyltetøj – til at give smag til trøffelmassen
Hindbærsyltetøj (ca. 1 dl) til at smøre på mørdej
1 bæger pasteuriserede æggehvider
Flormelis
Evt. frysetørret hindbær til pynt
Sådan gør du:
Bland hvedemelet med 50g flormelis. Kom smørret ved og hak smørret ud i melet med en ske – gerne en grydeske i træ.
Tilsæt ægget og saml dejen. Da æg varierer i størrelsen må du her lige vurdere om dejen er for fugtig eller for tør. Tilsæt da forsigtig en smule vand eller mel for at få en dej der er til at arbejde med. Saml den hurtigt med hænderne. Ikke noget med at ælte en masse. Så får vi bare en mørdej, der begynder at hæve underligt i ovnen….
Lad mørdejen hvile i en frysepose i køleskabet 30 minutter.
Placer din mørdej på midten af et stykke bagepapir. Rul nu din mørdej ud til et kvadrat på ca. 20×20 cm eller den størrelse din form har. Det kunne også være 18×22 eller lign. Men deromkring. Løft mørdejen i formen ved at flytte med hele bagepapiret og placere den udrullede dej på bagepapiret i formen. Det er vigtig at dejen passer helt i bunden af formen, så tryk den evt. lidt ud.
Bag din mørdejsbund ved 185 grader traditionel ovnvarme i ca 15 minutter. Hold øje med den. Den må endelig ikke få for meget. Når den er fast og en smule gylden i kanten, så er den god.
Lad din mørdej blive i formen og lad den køle helt af. Formen skal du bruge til at bygge dine studenterbrød op i.
I en skål smuldrer du nu kageresterne. Brug evt en minihakker. Tilsæt kakaopulver, romessens og en smule syltetøj. Jeg har ikke skrevet mål på her, for det afhænger af de kagerester du bruger, hvad der skal til for at få en lækker trøffelmasse. Prøv dig forsigtigt frem, smag på massen og rør hele tiden godt sammen, så din trøffelmasse får en god og blød struktur. Tag hænderne i brug om nødvendigt.
Tip! Har du lidt marcipanrester? Riv det og kom i trøffelmassen for endnu mere lækker smag!
Smør et tyndt lag syltetøj på mørdejen og fordel herefter trøffelmassen ovenpå.
Rør en glasur af æggehvide og flormelis til du har en god fast glasur. Kom glasuren ovenpå trøffelmassen i et jævnt lag og drys straks med frysetørret hindbær (eller andet pynt hvis du foretrækker det).
Dine studenterbrød bliver pænest og knivskarpe hvis du lader dem stå i køleskabet i minimum 12 timer, så glasuren kan størkne helt og trøffelmassen sætte sig.
Skæres i 9 stk.
Ingen kommentarer endnu