MADPLAN til 4 dage

Studenterbrød

Studenterbrød smager lækkert for både store og små.

Og du kan ganske nemt trylle kagerester til de lækreste studenterbrød hjemme i dit køkken.

Når jeg bager er der indimellem rester og dem skynder jeg mig at lægge i fryseren. Så er der altid kagerester som kan tages op og forvandles til enten romkugler, træstammer eller som her; studenterbrød!

Opskrift på studenterbrød (9 stk.)

Arbejdstid: 45 minutter

 

Ingredienser

400g kagerester (af skærekager, tørkager, snitter eller wienerbrød – alt der ikke indeholder frisk fløde)

150g hvedemel

50g flormelis

65g rigtig smør

1 æg

Kakaopulver

Romessens

Hindbærsyltetøj – til at give smag til trøffelmassen

Hindbærsyltetøj (ca. 1 dl) til at smøre på mørdej

1 bæger pasteuriserede æggehvider

Flormelis

Evt. frysetørret hindbær til pynt

 

Sådan gør du:

Bland hvedemelet med 50g flormelis. Kom smørret ved og hak smørret ud i melet med en ske – gerne en grydeske i træ.
Tilsæt ægget og saml dejen. Da æg varierer i størrelsen må du her lige vurdere om dejen er for fugtig eller for tør. Tilsæt da forsigtig en smule vand eller mel for at få en dej der er til at arbejde med. Saml den hurtigt med hænderne. Ikke noget med at ælte en masse. Så får vi bare en mørdej, der begynder at hæve underligt i ovnen….

Lad mørdejen hvile i en frysepose i køleskabet 30 minutter.

Placer din mørdej på midten af et stykke bagepapir. Rul nu din mørdej ud til et kvadrat på ca. 20×20 cm eller den størrelse din form har. Det kunne også være 18×22 eller lign. Men deromkring. Løft mørdejen i formen ved at flytte med hele bagepapiret og placere den udrullede dej på bagepapiret i formen. Det er vigtig at dejen passer helt i bunden af formen, så tryk den evt. lidt ud.

Bag din mørdejsbund ved 185 grader traditionel ovnvarme i ca 15 minutter. Hold øje med den. Den må endelig ikke få for meget. Når den er fast og en smule gylden i kanten, så er den god.

Lad din mørdej blive i formen og lad den køle helt af. Formen skal du bruge til at bygge dine studenterbrød op i.

I en skål smuldrer du nu kageresterne. Brug evt en minihakker. Tilsæt kakaopulver, romessens og en smule syltetøj. Jeg har ikke skrevet mål på her, for det afhænger af de kagerester du bruger, hvad der skal til for at få en lækker trøffelmasse. Prøv dig forsigtigt frem, smag på massen og rør hele tiden godt sammen, så din trøffelmasse får en god og blød struktur. Tag hænderne i brug om nødvendigt.

Tip! Har du lidt marcipanrester? Riv det og kom i trøffelmassen for endnu mere lækker smag!

Smør et tyndt lag syltetøj på mørdejen og fordel herefter trøffelmassen ovenpå.

Rør en glasur af æggehvide og flormelis til du har en god fast glasur. Kom glasuren ovenpå trøffelmassen i et jævnt lag og drys straks med frysetørret hindbær (eller andet pynt hvis du foretrækker det).

Dine studenterbrød bliver pænest og knivskarpe hvis du lader dem stå i køleskabet i minimum 12 timer, så glasuren kan størkne helt og trøffelmassen sætte sig.

Skæres i 9 stk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MADPLAN til 4 dage