Veggiepizza m. gul peber, squash og spinat

Pariserbøf

Smørstegt toastbrød med en saftig hakkebøf anrettet på en bund af spinat og med masser af lækkert fyld ovenpå – der er dage, hvor vi bare har helt vildt løst til sådan en omgang pariserbøf hjemme hos os. Rigtig hverdagsnydelse!

Lav enten pariserbøffene færdige i køkkenet eller server dem med uden noget men med topping i små skåle og lav et lille “saml selv” måltid.

 

Opskrift til 2 voksne og 2 børn

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

6 skiver toastbrød

2-3 spsk smør til stegning

4-500g hakket oksekød (½ pakke af den du har købt til madplanen)

30-35g spinat (skyllet)

6 spsk ketchup

3 tsk dijon sennep eller anden sennep

½ rødløg, hakket

½ gul peberfrugt, skåret i små tern

6 store skiver syltet rødbede, skåret i små tern

½ agurk, skåret i små tern

6 spsk ristede løg

Evt. friske krydderurter til drys på toppen af pariserbøffen

Salt og peber

 

Sådan gør du:

Varm en stor pande op (medium til høj varme).

Del hakkekødet i 6 lige store stykker og tryk det ud på hvert af toastskiverne. Giv dem en smule salt og peber.

Kom 2 spsk smør på panden og steg pariserbøffene (jeg steger 3 ad gangen og holder dem lune på en tallerken under et stykke staniol og viskestykke). Start med at stege dem med brødsiden nedad til dette bliver gyldent. Vend dem derefter og steg dem til bøfferne er gennemstegte. Tilføj evt. mere smør til panden.

TIP! Tjek om dine pariserbøf er gennemstegte ved forsigtigt at løfte bøffen en smule fri fra brøddet. Se efter at kødet her er stegt.

Imens de steger forbereder du toppingen – skyller grøntsagerne og skærer dem ud.

Anret pariserbøffene på forhånd til familien eller stil alle toppings frem, så man selv kan komme ovenpå.

Jeg samler dem således: lægger toasten ovenpå spinat, smører ketchup på bøffen, drypper en smule sennep ovenpå og fordeler peberfrugt, agurk, rå løg og rødbede ovenpå. Drysser til sidst med ristede løg og lidt frisk persille, ærteskud eller brøndkarse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veggiepizza m. gul peber, squash og spinat