Rabarbermarmelade

Råsyltet rabarber – med vanilje eller citron

Råsyltning af rabarber giver mulighed for at konservere dine rabarber til senere og have dem direkte “klar til brug” uden at skulle optø dem fra frys. Samtidig trækker sukkerlagen – som rabarberne overhældes med – masser af smag frem og søder dine rabarber så de nemt kan bruges i salater eller ovenpå en dessert eller kage.

Jeg råsylter mine rabarber i to versioner – en i små fine terne (perfekt til pynt på kage og dessert uden at de skal bages først eller som twist i en sommerlig salat eller topping på müsli og grød) og en i grove stykker (god til muffins eller tærte).  Og så får de dejlig smag fra enten vanilje eller citron.

Hvis du skolder glassene og skyller dem i atamon har du en god konservering af de råsyltede rabarber.

Når glasset er tomt for rabarber kan lagen bruges i marinader, bagværk eller blandes med vand (eller asti for en sommer drink til grillmaden!).

Opskrift på 4 glas råsyltede rabarber (ca. 1200 ml)

Arbejdstid: 45 minutter

 

Ingredienser

7,5 dl vand

500g sukker

1 kg rabarber – skåret i mindre stykker som du foretrækker

Evt. en vanilje stang eller et par skiver øko citron

 

Sådan gør du:

Start med at skolde og klargøre de glas du vil opbevare dine råsyltede rabarber i.

Rengør herefter rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker: små tern eller stykker af 4-5 cm længde.

Kom rabarberne i glassene sammen med en flækket vanilje stang (½ stang flækket rækker til et glas) eller en skive økocitron, hvis ønsket.

Kog en sukkerlage ved at blande vand og sukker og bringe det i kog. Rør hurtigt i det med et håndpiskeris så sukkeret opløses. Når blandingen når kogepunktet skal det koge i 12 minutter. Hæld derefter straks den varme lage over i glassene så den dækker rabarberne.

Luk glassene til.

TIP! Lav den lækreste sommerlige dessert: bund af marengs (en fuglerede), blødt pisket flødeskum tilsat lidt vaniljesukker toppet med hindbær og råsyltede rabarber tern. Perfekt afslutning på en lækker grillaften!

2 kommentarer

 • Janne

  Hvor længe er holdbarheden på glassene? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Janne
   Hvis man overholder konservering ift varmebehandling, atamon osv., så bør de kunne holde fint i månedsvis. Jeg havde nogen stående i 5 mdr. uden problemer.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbermarmelade