Madplan til 4 dage

Rabarbermarmelade

Der er intet som hjemmelavet marmelade og syltetøj – og rabarbermarmelade smager absolut fantastisk; ikke for sødt, ikke for syrligt.

Indvig årets syltesæson med en lækker rabarbermarmelade.

Jeg giver dig her en nem og lige til opskrift, hvor rabarberen får selskab af lidt jordbær. Det giver lidt ekstra sødme og afrunder smagen på fineste vis. Og så giver det en flot rød farve til den færdige marmelade.

BEMÆRK: Opskriften giver en stor portion – 1 liter færdig syltetøj i alt.

TIP! Mix gerne 2 eller flere sorter for en mere aromatisk smag. Jeg har brugt jordbær- og vinrabarber.

Opskrift på rabarbermarmelade (ca. 1 liter færdig marmelade)

Arbejdstid: 1½ time

 

Ingredienser 

1100g rabarber (blade medtages ikke – vægten udgøres af de færdige stykker)

400g jordbær

600g sukker

 

Sådan gør du:

Skyl rabarber og jordbær. Fjern bundstykket af stilken (det hvide) og skær toppen fra. Skær rabarberen i mindre stykker.

Kom alle ingredienser i en stor gryde (jeg bruger en 5-liters gryde, så der er rigeligt plads) og kog det hele sammen – 1-1½ time – til du har en god konsistens på din marmelade.

TIP! Konserver marmeladen på syltetøjsglas således: Skold glas og låg indvendigt. Kom en spsk atamon i glasset og sæt låg på og ryst atamonen rundt i glasset. Hæld atamonen fra og kasser den eller genbrug i næste glas. Kom den varme marmelade i glasset og luk det straks til. Lad herefter glasset forblive lukket for ikke at bryde konserveringen. Når glasset åbnes kan det holde sig ca. 2 uger i køleskabet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan til 4 dage