Buket med hortensia og syren

Makeover: Entré

De sidste par dage har jeg været i gang med et maleprojekt i vores entre og trappen der går til kælderen fra entréen.

Og jeg synes virkelig at turen med malerrullen i de her små rum viser hvor meget en farve kan gøre, og hvordan en farve kan give stemning og varme til et rum – og faktisk åbner rummet op på en måde.

Lige om lidt følger lidt før billeder, men inden du scroller ned og ser dem, skal det siges, at da vi overtog huset var entréen lysegrå og der var orange laminatgulve. Vi har fået lagt nye gulve, jeg malte væggene hvide da vi flyttede ind og så har vi fået sat en radiatorskjuler op. Allerede de par ting løftede det hele gevaldigt.

Vores entré lider under at være MEGET lille (ca. 4-5 kvm) og at den oveni er fordelingsrum for hele 4 døre; til stue, til køkken, til gæstetoilet og til underetagen. Derudover rummer den et elskab, der heller ikke er super kønt og som fylder. Entréens indretning og størrelse var et af minusserne ved huset, men noget vi godt kunne gå på kompromis med. Dels fordi der er et bryggers andetsteds i huset (med ind/udgang fra haven) og et KÆMPE bryggers/vaskerum med masser af opbevaringsplads. Dels fordi jeg lovede min mand, at “det skulle jeg nok få til at blive hyggeligt en dag”. Godt så – den dag kom i weekenden ..

LIDT FØR BILLEDER:

Udgangspunktet

Entéen bærer præg af at vi befinder os i et hus fra 1930’erne. Væggene er grove og lidt slidte (bedre ord: har patina!). Det er egentlig ret charmerende synes jeg. En snorlige entré med højglans inventar og lyse blanke lamelgulve ville klæde huset dårligt. Men I kan nok godt se på billederne her, at der også skulle ske noget.

Jeg tog udgangspunkt i at ville fremhæve de ting der er charmerende ved rummet:

  • De to næsten 100 år gamle døre (til kælder og gæstetoilet) med udskæringer og patina.
  • Lysindfaldet fra det runde vindue til den gamle trappen.

Valg af farve

I entréen har jeg valgt at gå med en varm brun nuance (farve: “Cinamon Crunch”, Dyrup – forhandles bl.a. hos Silvan).

Valget faldt på en brun nuance for at give rummet noget “hygge” og varme. Det er jo det første man træder ind i og man skal gerne føle sig omsluttet af en følelse af, at det her er et hjem man træder ind i. Og ikke en tandlægeklinik, som det på billederne her skriger rimeligt meget af.

Derudover kunne jeg godt lide tanken om at male et helt rum brunt, fordi det er lidt anderledes og farver på væggene gør mig glad.

Man skal heller ikke fornægte, at en brun farve er mere praktisk i en lille kompakt entre med børn og hund, der skal ind og ud, og især børnefingre der støtter sig til væggene når der skal overtøj på. De der hvide vægge var aldrig rigtig pæne.

Derfor har jeg også valgt en maling i glans 10, som altså er en mat maling, men som kan overtørres med en fugtig klud, hvis der skulle komme lidt synlig snavs.

De ret grove vægge gav mig sved på panden, da det simpelthen var enormt svært at fastgøre malertape ordentligt til dem. Det slap hele tiden. Så jeg skulle være enormt omhyggelig med at sikre mig at det hele tiden sad ordentligt på, så resultatet blev skarpt. De grove vægges tekstur ses kun helt tæt på synes jeg. Så snart man står bare 50 cm fra væggen ser den ikke så ru ud. Det matte valg af farve nedtoner også ujævnhederne.

Farven giver en kontrast til rummet og fremhæver de gamle døre (se bare forskellen fra før-billederne).

Den brune farve binder også rummene omkring sammen: stuen med det mørkebrune gulv og køkkenet som snart også vil have brunlige nuancer her og der, når jeg skal i gang med at give det et lille løft.

EFTER BILLEDER

TIPS til at gøre en lille entré hyggelig

Kast dig ud i at male med en farve – det liver rummet op og giver det sin egen karakter, så det ikke bare er et gennemgangsrum.

Skab lækre detaljer. Jeg har sat messinggreb på dørene, valgt messingknager og fundet nogle små antikke blomsterbilleder med messingrammer. Det giver en rød tråd til rummet.

Et spejl kan skabe illusionen af at rummet er større og er også praktisk, når man skal ud af døren og lige vil tjekke at håret sidder. Det har jeg ikke endnu, men jeg leder efter det rette antikke spejl.

Gem de grimme ting af vejen. Sørg for at elskab er skæmmet af og luk af for eventuel radiator med en skjuler. Det skaber ro i det lille rum.

Hvis der på nogen måde er plads til det, så stil en blomst eller lanterne frem. Det giver hygge.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Buket med hortensia og syren