Vafler bagt med fløde, citron og kardemomme

Vafler til morgenmad minder mig om min barndom på weekendture eller ferier i mine forældres sommerhus i Skagen. Her fik jeg og min bror altid vafler med sirup i rigelige mængder til morgenmad.
Vaffeljernet stod altid kun i sommerhuset, så den forkælelse var forbeholdt turene til Nordjylland.
Jeg synes dog at vafler er så skønne, at jeg gerne vil kunne servere dem for gæster til brunch eller bare til Isak i weekenden. Derfor har jeg naturligvis et vaffeljern stående i et af køkkenskabene og bruger det flittigt.
Opskriften nedenfor er “sådan ca.” for mine vafler laver jeg altid uden øje for de præcise mål. Det er konsistensen, der er den afgørende: den skal være ligesom til en kagedej, så er den god.
De præcise ingredienser kan også godt variere lidt. Der kan både komme creme fraiche, græsk yoghurt, kærnemælk, en rest øl eller appelsinsaft i alt efter, hvad der trænger til at blive udryddet fra køleskabet.
Tre ingredienser giver dog vafler med den lækreste smag: fløde, citron(skal) og kardemomme!
Vafler med fløde, citron og kardemomme (6-8 vafler – rigeligt til morgenbordet)
Ingredienser:
3,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
½ tsk kardemomme
1 knivspids salt
1 spsk sukker
Saften og skrællen (revet) af ½ økocitron
2 dl mælk
1 dl fløde eller madlavningsfløde
2 æg
1 spsk smagsneutral olie
Sådan gør du:
Bland først de tørre ingredienser og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
Pisk med en håndmixer til du har en dej med jævn konsistens uden klumper.
Varm vaffeljernet op og giv det en smule smør inden du bager vaflerne til de er gyldne og sprøde.
TIP! Vafler bør tilberedes efterhånden som de serveres. Ellers bliver de bløde og seje.
Ingen kommentarer endnu