Citronfromage

En rigtig klassiker indenfor desserter er citronfromagen, og personligt synes jeg, at det er en rigtig sommerdessert; frisk, let og lækker med den helt rette balance mellem sødme fra sukker og syrlighed fra citronerne.
Den er nem at lave og du kan snildt forberede den i god tid inden den skal serveres. Hvis du skal have gæster til aftensmad kan du lave den klar og sætte i køleskab allerede om formiddagen.
Med denne opskrift får du den perfekte citronfromage – luftig og med masser af citronsmag (og ingen husblasklumper!).
Jeg anbefaler, at man bruger pasteuriserede æggehvider og -blommer. Min opskrift tager udgangspunkt i de små bægre du kan købe disse i. Desuden skal man bruge usprøjtede citroner (øko) da skallen fra citronen skal anvendes.
Fromagen kan både serveres i én stor skål eller portionanrettes. Jeg foretrækker det sidste, da jeg synes det ser SÅ fint ud.
Opskrift på citronfromage (til 4 personer)
Arbejdstid: 20 minutter + tid i køleskab (2-4 timer)
OBS! fromagen skal sætte sig før servering. Hvis den portionsarettes kan du nøjes med to timer. Hvis den serveres samlet i en stor skål bør du påregne 4 timer.
Ingredienser
75g sukker
2 æggeblommer
2 øko citroner
2½ æggehvider (2 bægre m. æggehvide)
3 blade husblas
250 ml piskefløde
Forslag til pynt: nøddekrokant, revet hvid chokolade, frysetørret bær, spiselige blomster, mynthe eller lign.
Sådan gør du:
Kom husblassen i blød i koldt vand. Husk det skal dækkes helt.
Riv citronskallen og pres saften fra citronerne.
Pisk sukker, citronskal og æggeblommer længe til det er lyst og luftigt.
Kom citronsaften i en lille gryde og lun saften til lige før kogepunktet.
Tag gryden af varmen.
Vrid husblassen grundigt for vand og kom den over i den varme citronsaft. Rør med en ske til alt husblassen er smeltet.
Pisk nu igen i æggesnapsen imens du langsomt hælder citronsaften ned i skålen i en tynd stråle.
I en anden skål pisker du fløden. Den må endelig ikke blive for stiv, men skal være blød og luftig.
Tag 3 spsk flødeskum fra i en tylpose til pyntning. Læg det i køleskabet.
Vend flødeskummet i æggesnapsen lidt af gangen. Brug en dejskraber til at vende det sammen – vær forsigtigt så du ikke slår luften ud.
Skyl piskerisene grundigt og vask skålen du har pisket flødeskum i. Det er meget vigtigt, at det hele vaskes og aftørres grundigt.
I skålen pisker du nu æggehviderne stive og luftige. De skal blive til hvidt skum, der samler sig.
Vend en skefuld af gangen hviderne i din citronfromage. Igen er det vigtigt at man vender forsigtigt i massen og ikke rører.
Anret fromagen i fire mindre skåle eller én stor skål. Pynt med flødeskummet du tog fra og f.eks. nøddekrokant eller stykker af hvid chokolade.
Lad fromagen sætte sig i køleskabet 2-4 timer inden servering. Tag fromagen ud 10-15 minutter før den skal spises.
Ingen kommentarer endnu