Gulerodsbrud

Vores vestterrasse

Hele sommerhalvåret er der ikke noget mere fantastisk end at kunne slå dørene op til vores fantastiske store overdækkede terrasse. Huset får nærmest et ekstra rum, og hus og have bliver takket være denne terrasse bundet helt unikt sammen. Den er bygget op mod husets tilbygning og var én af de ting vi særligt faldt for ved huset.

Døren ud til står næsten åben alle timer om dagen, så både barn og hund kan løbe frem og tilbage mellem hus og have som de vil. Ofte sidder vores søn på 5 år (og besøgende legekammerater) ude på fliserne og leger – så bliver legetøjet fra værelset taget med ud og der bliver bygget togbaner eller safarilandskab udenfor.

Terrassen er placeret mod vest, så der er sol udenfor det overdækkede område hele dagen og om aftenen kan man sidde og spise og nyde solen gå ned hen over hækken.

En af de ting jeg især elsker ved dette område (og vores have generelt) er at alle havemøbler og krukker er fra mit barndomshjem. Mange af de blomster og de to træer i krukkerne er faktisk blevet transporteret helt fra min barndomshave i det østjyske til Københavns forstad. De har stået i 15-20 år med netop det piletræ og de hortensiaer i. Bare i haven i mit barndomshjem.

Det gør, at disse ting har en helt særlig betydning for mig.

På terrassen har vi et spiseområde med grill, spisebord og siddepladser. Sættet omkring spisebordet er fra vidt forskellige steder og har hver sin historie med sig.

Spisebordet efterlod tidligere ejer til os. Det havde været deres spisebord i køkkenet, og de var så flinke at lade det stå, da vi i august 2018 overtog nøglerne til huset, og i starten ingen møbler havde med. Da det jo var sommer (og hele huset indvendigt i øvrigt var ved at få lagt nye gulve, malere var i gang med væggene osv.) flyttede vi det ud på terrassen. Og der har det stået lige siden. Jeg synes det er et ganske charmerende bord med den hvide kalkmaling der er skallet af mange steder. Det giver bordet et smukt, patineret udtryk.

Stolene langs bordet har vi overtaget fra mit barndomshjem. De er af mærket “L. T. Collection” og er i teaktræ der har fået lov at stå ubehandlet. Deraf den lysegrå farve, som jeg virkelig godt kan lide (og som er praktisk fordi stolene aldrig skal behandles med olie eller males). De øvrige møbler på terrassen har fået lov at stå på samme måde.

Bænken langs huset er en gammel skolebænk, som jeg har overtaget fra mine forældre, som har arvet den fra mine oldeforældre. Den er ca. 100 år gammel og den er jeg SÅ glad for og passer godt på – så den står i læ for regn og slud helt inde langs huset.

Den gamle skolebænk fra mine oldeforældre.

Den lille klokke på bordet har jeg også med fra mit barndomshjem. Den brugte min mor altid til at kalde mig og min bror ind med, når der var frokost eller aftensmad. Vi både løb rundt på den 3500 kvm store grund vi havde eller i nabolaget omkring, og så ville hun åbne vinduet fra køkkenet og ringe med klokken et par gange lige efter hinanden. Og så spurtede vi hjem for at spise! Isak synes også det er sjovt, når han ringes ind med klokken.

Terrassen ligger dejligt afskærmet af huset, skur og stakit, hvilket danner den hyggeligste krog, hvor der næsten altid er helt læ.

På den hjemmebyggede hyndebænk (den sorte trækasse) har jeg indrettet en lille “hygge og slap af krog” med en madras man kan ligge i skyggen og få en lur på en varm sommerdag eller sidde og få en drink og lidt snacks, hvis vi f.eks. har gæster til grillmad. Og så er der i kurven fleecetæpper man kan forsyne sig med på lidt køligere aftener.

Man behøver ikke spendere mange penge på nipsting til terassen – her er det syltetøjsglas som vase og fyrfadsstage og en antik skål, som genbrugsbutikkerne bugner med.

Forskellige bløde puder i ikke alt for sarte farver er praktiske på terrassen. Disse er fra Søstrene Grenes nuværende sommerkollektion.

Fra terrassen er der udsigt til haven og det gamle anneks.

Siddepladser til både store og små.

Terrassen afgrænses fra haven med et stenbed med masser af stauder og prydgræsser.

Fra “Den Grønne Stue” træder man lige ud på vores terrasse og videre til haven.

2 kommentarer

 • anna

  smukke billeder
  er det gule murstenshus naboens eller er træhuset en tilbygning man kan ikke rigtigt se det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theresa Lange

   Træhuset er en tilbygning. Det gule murstenshus er det oprindelige hus fra 1934. 🙂
   KH.
   Theresa / forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodsbrud