Ærtemos m. pære (+4 mdr.)

En cremet mos med ærter, pære og boghvedemel. Rigtig god begyndermos.
Opskriften giver 4-8 portioner alt efter hvor tyk en konsistens, du ønsker til dit barn.
Opskrift på ærtemos m. pære (til baby fra 4 mdr.)
Arbejdstid: 20 minutter
Ingredienser
2 dl fine ærter (frosne)
3 dl vand (til kogning)
1 pære, skrællet og kernehus skåret fra
1 dl vand (til at justere konsistens)
3 spsk boghvedemel
OBS: Opskriften giver en konsistens som afbildet ovenfor. Tilsæt ved servering MM/MME for tyndere konsistens.
Sådan gør du:
Skræl pæren og fjern kernehuset. Skær pæren i mindre tern og kom den i en gryde sammen med ærter og vand. Kog op og lad koge til ærter og pærestykker er møre.
Skru helt ned for varmen og blend det hele til en fin konsistens (direkte i gryden) med en stavblender.
Tilsæt 1 dl vand og boghvedemel og rør sammen til du har en jævn og cremet konsistens. Skru op for varmen under gryden imens du rører, så mosen tykner en smule.
Kom mosen i rengjorte og skoldede beholdere (fryseegnede) og luk dem til.
Fryses straks.
VED SERVERING:
Fedtstof
Sundhedsstyrelsen anbefaler at der barnets første leveår tilsættes en teskefuld fedtstof pr. portion hjemmelavet grød eller mos for at sikre, at barnet vokser og udvikler sig normalt. Jeg tilsætter først fedtstof når mos eller grød serveres – på den måde bidrager det til at køle måltidet ned (som jeg oftest luner i mikroovn).
Modermælk eller MME
Ved servering tilsætter jeg også modermælk eller MME indtil passende konsistens. Disse ting gør måltidet mere flydende. Derfor må den portion du laver her gerne være lidt tykkere i konsistensen end den endelige mos/grød du vil servere for dit barn.
Kan man bruge boghvedeflager? 🙈 er åbenbart kommet til at købe det i stedet.