Vores vestterrasse

Ærtemos m. pære (+4 mdr.)

En cremet mos med ærter, pære og boghvedemel. Rigtig god begyndermos.

Opskriften giver 4-8 portioner alt efter hvor tyk en konsistens, du ønsker til dit barn.

Opskrift på ærtemos m. pære (til baby fra 4 mdr.)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

2 dl fine ærter (frosne)

3 dl vand (til kogning)

1 pære, skrællet og kernehus skåret fra

1 dl vand (til at justere konsistens)

3 spsk boghvedemel

 

OBS: Opskriften giver en konsistens som afbildet ovenfor. Tilsæt ved servering MM/MME for tyndere konsistens.

 

Sådan gør du:

Skræl pæren og fjern kernehuset. Skær pæren i mindre tern og kom den i en gryde sammen med ærter og vand. Kog op og lad koge til ærter og pærestykker er møre.

Skru helt ned for varmen og blend det hele til en fin konsistens (direkte i gryden) med en stavblender.

Tilsæt 1 dl vand og boghvedemel og rør sammen til du har en jævn og cremet konsistens. Skru op for varmen under gryden imens du rører, så mosen tykner en smule.

Kom mosen i rengjorte og skoldede beholdere (fryseegnede) og luk dem til.

Fryses straks.

 

VED SERVERING:

Fedtstof
Sundhedsstyrelsen anbefaler at der barnets første leveår tilsættes en teskefuld fedtstof pr. portion hjemmelavet grød eller mos for at sikre, at barnet vokser og udvikler sig normalt. Jeg tilsætter først fedtstof når mos eller grød serveres – på den måde bidrager det til at køle måltidet ned (som jeg oftest luner i mikroovn).

Modermælk eller MME
Ved servering tilsætter jeg også modermælk eller MME indtil passende konsistens. Disse ting gør måltidet  mere flydende. Derfor må den portion du laver her gerne være lidt tykkere i konsistensen end den endelige mos/grød du vil servere for dit barn.

14 kommentarer

  • Hanne

    Hej
    Hvor finder du et rugbrød uden salt, mit barnebarn er kun 6 mdr og der anbefales først salt til 1 årig. Har du en god ide så jeg kan lave øllebrød?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Hanne
      Anbefalingen med salt hedder at man ikke skal eftersalte maden og at man skal begrænse indtaget gennem købt mad – altså skal du vælge kernefrit rugbrød med mindst muligt salt pr. 100g. Du finder nok ikke helt saltfri rugbrød i dagligvarerhandlen, men det er heller ikke nødvendigt. Jeg har brugt kernefrit køberugbrød til mine som helt små, og ellers kan man jo bage selv.
      KH Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabella Jacobsen

    Kan man bruge noget andet end boghvedemel? Måske majsmel eller hirseflager?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Isabella
      Det kan du helt bestemt. Boghvedemel er bare mit forslag – det kan naturligvis udskiftes med en anden specialmel eller nogle gryn 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Kan man bruge boghvedeflager? 🙈 er åbenbart kommet til at købe det i stedet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det vil give en noget anden mos – det vil blive ret grødagtigt og boghvedeflager suger enormt meget væske. Blend dem til fint mel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Min søn prøvede i går gulerod/majsgrøden og spiste for første gang det hele, i dag prøvede han så den her og igen spiste han det hele 😍
    Jeg er også vild med det, fordi det virker meget nemmere at have grøden og grøntsagsmosen kombineret på forhånd. Så hvis du har flere ideer til kombinationer af frugt/grøntsager/grød, må du endelig gerne dele dem 🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Diana
      Tak for din feedback på opskriften – hvor er det bare skønt at din søn kan lide de to opskrifter 🙂 Der ligger en opskrift mere på squashmos med lidt hvidløg i. Den er nu også god – måske I skal prøve den også? Jeg tænker, at der da bestemt kommer flere opskrifter til på mos og grød. Det er hvertfald noteret som et ønske nu 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Kan man bruge andet end boghvedemel ? Da det ikke er til at opdrive herude hvor jeg bor 😞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja du kan bruge andre meltyper alt efter hvad du foretrækker – husk blot at varier mel du bruger i dit barns grød så det både får noget uden gluten og noget med gluten. Til babys første grød har jeg også været glad for majsmel, quinoamel, hirsemel og kikærtemel. Du kan også blende almindelige havregryn til mel du bruger 🙂
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Lækker opskrift! Hvor længe kan den holde i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ida,
      Jeg vil ikke opbevare den i køleskab mere end 48 timer.
      Frys den hellere ned, hvis den skal gemmes. 🙂
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Spændende side du har – er lige begyndt at følge dig. Spg: må MME godt varmes i mikroovn? Kan se du laver mosen inkl MME og derefter fryser?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores vestterrasse