Salat med agurk, persille og dild
Denne salat elsker jeg at spise til sommerens grillmad. De væskefyldte, sprøde agurker og den aromatiske dild og persillen er perfekt som tilbehør til især kartoffelsalat og grillpølser – altså den lidt “fede” sommermad.
Og så er det en glimrende måde at få brugt alle de lækre agurker på, som vokser i mit drivhus her henover sommeren.
Hvis der er rester af den gemmer jeg det i en tupperware og bruger det i en ny salat dagen efter – f.eks. blandet med salatblade, blåbær og lidt melon. Eller sammen med tomat, peberfrugt, rødløg, oliven og fetaost. Der er masser af muligheder.
Men skønt smager den altså også – bare sådan her.
Opskrift på salat med agurk, dild og persille (tilbehør til 4 pers.)
Arbejdstid: 15 min.
Ingredienser
1 stor agurk eller 2-3 små drivhusagurker
Hakket persille, 4 spsk
Hakket dild, 4 spsk
1 øko citron
Sådan gør du:
Skyl krydderurter og agurk.
Skær agurken i helt små tern og hak krydderurterne groft.
Riv skallen af citronen og bland det hele godt sammen. Smag til med dryp af citronsaft.
Ingen kommentarer endnu