Melonsorbet med parmaskinke

Peach Melba dessert

En lækker dessert med karameliserede bagte ferskener, friske hindbær og vaniljeis på en crunchy bund af nødder, frysetørrede hindbær, karamelstykker og den frugtagtige – og smukt lyserøde! – aromatiske ruby chokolade.

Den smager fantastisk og er en fryd for øjet at servere for dine gæster som helt sikkert vil føle sig taget hen til en lille hjemme-gourmet-middag.

Og så er den oven i købet nem at lave og forberede i forvejen.

Opskrift på peach melba dessert (til 4 pers.)

Arbejdstid: 45 minutter
(kan forberedes inden servering så den kun tager 5-10 minutter at gøre klar til servering)

 

Ingredienser

4 ferskner

1 spsk sukker

½ dl karamelsirup – alternativt almindelig sirup/flydende honning

½ dl macadamianødder – alternativt mandler eller valnødder

½ dl frysetørrede hindbær

½ dl saltkaramel drys fra Tørsleffs – jeg har brugt DENNE

60g rubychokolade

12 friske hindbær

En god vaniljeis

Evt. lidt spiselige blomster eller rød skovsyre til pynt

 

Sådan gør du:

KAN FORBEREDES I FORVEJEN

Skyl fersknerne og skær dem fri fra stenen, så de er i store både. Hver fersken bør give 6 både.

Beklæd et lille fad med bagepapir og kom ferskenerne heri. Dryp dem med karamelsirup og drys med sukker.

Bag ferskenerne til de er møre og tager en lille smule farve i kanten – det tager ca. 20 minutter ved 190 grader almindelig ovnvarme.

Lad ferskenerne afkøle.

Hak nødder og rubychokolade groft og bland det i en skål med saltkaramel drys og frysetørret hindbær.

Sæt til side indtil desserten skal serveres.

SERVERING

Arranger en halvcirkel med drys på fire tallerkener. Fordel fersken og friske hindbær langs denne.

Placer en kugle vaniljeis på midten af halvcirklen og pynt evt. med lidt skovsyre eller spiselige blomster.

Server straks.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Melonsorbet med parmaskinke