Fuldkornstykker bagt på kærnemælk

Solbær-blåbær syltetøj

Bærbuskene i vores have er endnu meget unge og de er derfor ikke så store endnu og har kun få grene at bære frugt på. Derfor er der ikke helt nok bær til at producere massevis af syltetøj og jeg må kombinere bærrene med hinanden.

Derfor blev denne solbær-blåbær syltetøj til i år. Jeg bruger ca. halvdelen af hver og bruger dem i en syltetøj, hvor bærrene bevares så hele som muligt og de ligger i en tyk bærsirup. Helt sådan som jeg husker vi fik glas af solbærsyltetøj med hjem fra min oldemor som barn. Det var sådan hun lavede det. Det koger kun ultrakort og på den både bevarer bærene noget bid og deres unikke smag. Det bliver ikke sådan en anonym omgang kompot/marmelade, hvor det hele smager ens, men en sød sirup med smagfulde frisk/syrlige bær.

SÅ lækkert! Og virkelig sådan man bør bruge sine bær, hvis de skal smøres på brød, hvis du spørger mig …

Solbær-blåbær syltetøj (2 små glas á ca. 180 ml)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

350g solbær og blåbær

225g sukker

½ citron, saften heraf

 

Sådan gør du: 

Skyl bærrene forsigtigt og befri dem fra evt. stilke.

TIP! Jeg fylder en stor Margrethe skål halvt op med koldt vand og hælder herefter bærrene herover i. Jeg vender forsigtigt i dem med min hånd og hælder herefter vandet fra. Det er den mest nænsomme måde at få rengjort bærrene for insekter og snavs uden, at de splatter ud.

Varm en tykbundet gryde godt op og kom de våde bær herpå.

Vend godt i bærrene, men uden at mase dem.

Når der løber saft fra bærrene tilsætter du sukkeret til gryden og koger det hele ved høj varme til det tykner en smule. Tilsæt citronsaft. Når det har boblet godt i gryden et par minutter tager du gryden af varmen og kommer straks syltetøjet på rengjorte, sterile glas.

Jeg skolder glassene, lader dem køle lidt ned og skyller dem i atamon. Herefter kommer jeg straks den varme syltetøj på glas og lukker dem til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornstykker bagt på kærnemælk