Squashmos med quinoa (+4 mdr.)
En mild og cremet mos, som jeg gerne lige giver et nip hvidløgspulver for at tilføje lidt mere karakter til smagen. Kan serveres fra baby begynder på skemad.
Opskriften giver 4-8 portioner alt efter hvor tyk en konsistens du ønsker.
Opskrift på mos med squash og quinoamel (til baby fra 4 mdr.)
Arbejdstid: 20 minutter
Ingredienser
1 stor squash, skyllet og skåret i mindre stykker
3 dl vand (til kogning)
1 dl vand (til at justere konsistens)
1 dl quinoamel
1/3 tsk hvidløgspulver
OBS: Opskriften giver en konsistens som afbildet ovenfor. Tilsæt ved servering MM/MME for passende konsistens.
Sådan gør du:
Kom squash i en gryde sammen med vandet og kog til squashenstykkerne er møre og vandet er fordampet, så der kun er ca. ½ dl vand tilbage.
Skru ned for varmen og blend squashen direkte i gryden med en stavblender til du har en fin mos uden klumper.
Tilsæt quinoa og hvidløgspulver og 1 dl vand og rør i grøden til det har en jævn og cremet konsistens. Skru op for varmen under gryden imens du rører, så mosen tykner en smule.
Kom mosen i rengjorte og skoldede beholdere (fryseegnede) og luk dem til.
Fryses straks.
VED SERVERING:
Fedtstof
Sundhedsstyrelsen anbefaler at der barnets første leveår tilsættes en teskefuld fedtstof pr. portion hjemmelavet grød eller mos for at sikre, at barnet vokser og udvikler sig normalt. Jeg tilsætter først fedtstof når mos eller grød serveres – på den måde bidrager det til at køle måltidet ned (som jeg oftest luner i mikroovn).
Modermælk eller MME
Ved servering tilsætter jeg også modermælk eller MME indtil passende konsistens. Disse ting gør måltidet mere flydende. Derfor må den portion du laver her gerne være lidt tykkere i konsistensen end den endelige mos/grød du vil servere for dit barn.
Gav du det her som et fuldt måltid, eller er det som tilbehør til noget?