Gammeldags æblekage

Den gammeldags æblekage er en skøn klassisk dansk dessert som helt sikkert bringer nostalgi og glæde til bordet, hvor den bliver serveret. En rigtig “mormor”-ret, som simpelthen aldrig går af mode, hvis du spørger mig.
Server den elegant i portionsstørrelser og du har en sikker dessert-vinder, som ovenikøbet er nem at lave og kan forberedes i forvejen, så den bare skal tages ud af køleskabet og stilles på bordet.
Opskrift på gammeldags æblekage (til 4 pers.)
Arbejdstid: 45 minutter (kan forberedes op til 12 timer før servering)
Ingredienser
5 æbler – skrællet, befriet for kernehus og skåret i tern så du i alt har ca. 400g æble
3 dl vand
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
12 makroner
250 ml piskefløde
Sådan gør du:
Kom æbletern i en lille gryde og tilsæt vaniljesukker, sukker og vand.
Bring gryden i kog og skru ned så æblerne står og småsimre til de er bløde og gennemkogte og der kun er ½ cm vand tilbage i bunden af gryden. Tag af varmen og blend æblerne groft med en stavblender. Der må gerne være lidt klumper i.
Fordel æblegrøden i 4 glas.
Knus makronerne groft og drys dem ovenpå.
Pisk fløden til en luftig og blød skum som du fordeler ovenpå makronerne.
Opbevar i køleskab indtil servering.
Ingen kommentarer endnu