Æblemuffins

Når de danske æbler er i sæson, så skal der altså bages med æbler! De danske æbler kan altså noget helt særligt når det kommer til smag og sprødhed. Der er kort vej fra æbletræ til køkkenbord, og derfor kan de plukkes, når de er perfekt modne, saftige og sprøde. Og de må gerne være lidt friske og syrlige hvis du spørger mig – ja, så er de faktisk helt perfekte til disse æblemuffins..
Opskriften giver lækre, velsmagende æblemuffins med den lækreste krumme, da de indeholder en smule fuldkornshvedemel. De har den helt rigtige seje muffinskonsistens, så man kan brække stykker af uden at kagen smuldrer. Og så er de toppet med makroner – uhmmm!
Opskrift på æblemuffins (12 stk.)
Arbejdstid: 45 minutter
Ingredienser
2 æg
185g sukker
2 tsk vaniljesukker
220g hvedemel
55g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 knivspids salt
2 dl tykmælk
1½ dl rapsolie
8 makroner, knuste
2 æbler (ca. 160g æbletern når kernehus er fjernet)
Sådan gør du:
Æg, sukker og vaniljesukker piskes til en luftig æggesnaps.
Æblerne skylles og kernehuset fjernes, hvorefter æblerne skæres i mundrette tern.
Mel, bagepulver, natron og salt blandes sammen i en skål for sig. 2/3 af æbleternene blandes med melet, hvorefter melet hurtigt røres i æggesnapsen sammen med olie og tykmælk. Du skal ikke røre en helt masse i dejen, den skal bare samles og være nogenlunde jævn i konsistens.
Dejen kommes i 12 forme og resten af æblerne ligges ovenpå sammen med knuste makroner. De trykkes let ned i dejen.
Bages ved 200 grader almindelig ovnvarme til der ikke hænger dej ved, når der prikkes i dem (ca. 14-18 minutter). Husk ovne er forskellige og bagetider kan variere.
TIP! Dine æblemuffins kan godt fryses, men makronerne mister da deres sprødhed.
Ingen kommentarer endnu