Min første måned som hjemmepasser

Syltede rødbeder

Det er ikke de største rødbeder der er i de her glas. Det er nemlig en høst fra august, hvor jeg har tyndet ud i rødbederækkerne, så de resterende beder kan vokse sig rigtig store og flotte.

Den første rødbedehøst i år fik mig straks til at gå i køkkenet og lave syltede rødbeder. Ja, Isak krævede det nærmest af mig. Han ELSKER syltede rødbeder.

Og se nu lige de smukke farver disse har! Især den gule er jeg helt vild med.

I år har jeg udover den klassiske røde rødbede nemlig både de hvid/lyserød stribede bolsjebeder og den gul-orange “golden eye” rødbede.

Jeg synes simpelthen de er en fryd for øjet, så de små søde glas med årets første syltede rødbeder måtte jeg naturligvis dele – og selvfølgelig sammen med en opskrift på hjemmesyltede rødbeder.

Opskrift på syltede rødbeder (Opskrift til at fylde et glas med ca. 600 ml eller to glas af 300 ml)

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

6 store rødbeder/600g rødbeder

5 dl lagereddike

225g sukker

5 hele peberkorn

1 tsk sennepsfrø

1 spsk salt

½ tsk stødte nelliker

1 tsk kardemomme

2 tørrede laurbærblade

 

Sådan gør du:

Start med at gøre glassene til rødbederne klar. Skold dem og skyl dem i atamon.

Skyl rødbederne grundigt og kog dem i rigeligt vand til de er møre, når du prikker i dem. De koges hele med skræl på.

Lad rødbederne køle lidt af og sæt lagen over. Dette gøres ved at komme alle ingredienser i en gryde (undtagen rødbeder) og bringe lagen i kog. Rør til sukkeret opløst.

Skrub skindet af rødbederne og skær dem i skiver, som du fylder i glassene.

Overhæld straks rødbederne med den kogende lage og luk lågene til. Pas på du ikke brænder dig.

 

HOLDBARHED

Rødbederne kan holde sig uåbnet i månedsvis. Opbevar dem mørkt og ved stuetemperatur.

Efter åbning kan rødbederne holde sig i køleskab i op til 14 dage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første måned som hjemmepasser