Syltede rødbeder

Nemme butterdejs-samosaer

Disse lækre og nemme butterdejssamosaer er oplagte at sende med ungerne i madpakken, hvis man er kørt lidt kold i rugbrød/sandwich, pizzasnegle og pølsehorn.

Og så er de ovenikøbet en perfekt måde, at få brugt rester op på! Jeg har lavet dem med resterne af hakket oksekød og salsa fra da vi den anden dag fik tacos, men man kan også lave dem med chili con carne, kødsovs eller andre sammenkogte retter. Kom lidt ost og en smule grøntsager ved (igen – brug gerne bare lige hvad du har) og så har du et virkelig velsmagende indslag til madpakken. Sådan en omgang butterdejssamosaer kan dog også serveres til aftensmad med en god salat eller grøntsagsstave til. Jeg har dem af og til på madplanen hjemme hos os.

Jeg bruger færdigkøbt butterdej simpelthen for nemhedens skyld. Det betyder også at det kun lige tager 10 minutter at bikse sådan en portion her sammen.

Nemt, budgetvenligt og en god måde at minimere madspild på.

For mere inspiration til nem familiemad og mad til børn følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på butterdejs-samosaer (15 stk.)

Arbejdstid: 30 minutter (inkl. bagetid)

 

Ingredienser

1 pk. fersk butterdej (jeg er vild med den af mærket “Vores” fra føtex/bilka som koster 12 kroner)

2 dl rest af kødsovs/chili con carne/sammenkogt ret eller lign.

2 dl fintsnittede grøntsager ala “hvad køleskabet byder på” (spinat, gulerod, peberfrugt, tomat, kål mv.)

Lidt revet ost

 

Sådan gør du:

Skyl og snit grøntsagerne fint.

Bred butterdejen ud og skær den ud i 3 x 5 kvadratiske stykker (se billeder nedenfor).

Fordel en passende mængde fyld på midten af hvert stykke, fold sammen på midten til en trekant og luk kanterne sammen ved at trykke dem med en gaffel.

Placer på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter til de er let gyldne.

Opbevares i køleskab eller fryses.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syltede rødbeder