Tips til babys grød og 4 x morgengrød

Vaniljemuffins til cupcakes

Her får du opskriften på lækre velsmagende lyse muffins med den der helt rigtige spændstige og svampede muffinkrumme, der IKKE smuldrer.

De er perfekte som basis til cupcakes synes jeg, men kan bestemt også spises helt som de er.

Hvis du er interesseret i muffinopskrifter med mere smag, så anbefaler jeg at scrolle ned til slutningen af dette indlæg hvor jeg linker til de absolut bedste opskrifter på bl.a. chokolademuffins og bananmuffins.

For flere nemme og gode opskrifter og hverdagsinspiration kan du følge mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på vaniljemuffins – grundopskrift til cupcakes (12 stk.)

Arbejdstid: 40 minutter

 

Ingredienser

190g sukker

1 æg

1,25 dl smagsneutralolie (solsikke eller rapsolie)

2½ dl tykmælk (eller yoghurt natural)

1 tsk vaniljepasta eller 2 tsk vaniljepulver (jeg har brugt det første)

250g hvedemel

1 tsk natron

2 tsk bagepulver

1 knivspids fint salt

 

Sådan gør du:

Kom æg, sukker, vanilje, tykmælk og olie i en skål og pisk det godt sammen med et piskeris (håndkraft er fint nok – det skal ikke piskes længere – blot så det er ensartet).

Afvej melet og bland bagepulver, natron og salt heri.

Vend hurtigt melblandingen i skålen til du har en klistret dej, hvor melet er absorberet. Der må gerne være ujævnheder i dejen og små melklumper – det retter sig i ovnen – men det er vigtigt at dejen ikke røres for meget, hvis dine muffins skal blive spændstige og hæve flot op.

Fordel dejen i 12 muffinsforme som fyldes 2/3 dele op – ideelt placerer du papirsformene i en muffinplade af silikone eller metal. Så får du absolut det flotteste resultat.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 18-22 minutter. Tjek med en tandstik eller kødnål om dine muffins er færdigbagte – husk ovne er forskellige og bagetider derfor kun vejledende.

Lad dine muffins afkøle i muffinpladen (hvis de er bagt i sådan en) de første 15 minutter og tag dem herefter ud og lad dem køle helt af med bunden i vejret på en bagerist.

Kan pyntes når de er afkølet.

TIP! Muffins er fryseegnet – men uden pynt.

2 kommentarer

  • Tine Riegels

    Ville man kunne komme en most banan i for fugt samt svag, børnevenlig smag?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Tine,
      Det kan du godt – det er en grundopskrift så fyld kan varieres og tilsættes.
      Men juster da lidt på væske og melmængde alt efter hvad du tilsætter. Kommer du en banan i, ville jeg nøjes med at tilsætte 1½ dl surmælksprodukt.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til babys grød og 4 x morgengrød