Nødder og kerner i vaniljesirup – perfekt til ost

Til en omgang tapas med gode oste, der er denne lækre siruplage fyldt med tørrede tranebær, solsikkekerner og nødder den perfekte følgesvend. De syrlige tranebær og den søde sukkerlage akkompagnerer smagfulde – og især lidt salte oste – som primadonna, vesterhavsost, manchego, skimmeloste og brieoste på skønneste vis.
Den er samtidig super nem at lave og kan forberedes flere dage før du skal servere din tapas.
Nødder og kerner i sirup (rigeligt til tapasbord til 4 personer)
Arbejdstid: 10 minutter
Ingredienser
3 spsk solsikkekerner
3 spsk tørrede tranebær
3 spsk hakkede usaltede nødder (mandler, hasselnødder, cashewnødder og valnødder)
½-1 dl sirup
½ tsk vanilje pasta (alternativt 1 tsk vaniljesukker)
Sådan gør du:
Hak nødderne groft.
Kom kerner, nødder og tranebær i et lille glas (størrelse ca. 200ml).
Tilsæt vanilje og derefter sirup til det hele er dækket af sirup når du blander det med en teske.
Opbevares i køleskab op til 3 uger.
Ingen kommentarer endnu